Weresddfes13 kérdése:
Összegyűlt 2 szabály sértés csak még nem zárták le az ügyet tehát nem tudom mi lesz, de a kérdés az hogy a 2. szabálysértés már bűncselekménynek számit? Amugy mindkettő vagyonelleni szabálysértés (lopás).
Figyelt kérdés
2016. ápr. 29. 19:38
1/6 anonim válasza:
Ha a lezárás úgy értendő, hogy a rendőrség még tologatja az aktákat és nem szabott ki bírságot, akkor baj van. Ugyanis 50.000 Ft feletti értékre elkövetett lopás már nem szabálysértés, hanem büntetőjogi kategória (vétség azon belül) és akkor ott ügyészség és bíróság lesz a folytatás. Ha küldtek csekket, akkor fizesd be és befejeződik, a másodiknál akkor már nem játszik az első.
2/6 A kérdező kommentje:
Engem feljelenttek egy félre értett lopásért 200ft értékben, most viszont 3 napja a tesco is feljelentett de az már tényleg lopás volt de mind 2 50k alatt az a lenyeg ha mindkettőre a törvény szerint szabálysértést kapnék akkor az nem befolyasolja, hogy már volt egy vagyon elleni szabálysértésem? Mert én ezt hallotam hogy mind 1 mennyi értékben lopsz akkor hiába mind2 csak szabálysértés lenne ha már 2 van akkir az eggyütt bűncselekménynek számit?
2016. máj. 1. 21:59
3/6 A kérdező kommentje:
Na kicsit hülyeséget irtam leirom tisztán 2szer jelentettek fel lopásért mind2 50k alatt. Akkor most ha 2 szabálysértést összegyujtöttem a 2. emiatt automatikusan bűncselekménynek számít, mert már volt egy korábban?
2016. máj. 1. 22:03
5/6 A kérdező kommentje:
Igen,és áruvédelmi eszkozt sem tavolitottam el
2016. máj. 4. 07:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!