Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Önvédelmi, és álattartási...

Önvédelmi, és álattartási törvény, hol az igazság?

Figyelt kérdés
2015 augusztusában mátészalkai kertesházamba betört 2 kisebbségi polgár akik figyelmen kivül hagyták a kapura szerelt "Kutya harap" kistáblát aminek az lett a következménye, hogy a németjuhász kutyánk kicsit megcibálta őket. Ezekután a 2 polgár feljelentést tett és 1.5 millió forintos kártéritést követelt.

2016. ápr. 20. 10:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Mivel a kutya megakadályozta, hogy bármit is elvigyenek, a behatolás nem minősül lopási szándéknak, a 2 polgár aztmondta, hogy csak útbaigazitást akartak kérni azért jöttek be, pedig egyértelmü, hogy valójában mit akartak
2016. ápr. 20. 11:52
 12/20 A kérdező kommentje:
Előző ügyvédem szerint ott hibáztam, hogy az esetet követően nem tettem feljelentést, hanem csak elzavartam a 2 polgárt. Véleményem szerint pedig akkor tévedtem, hogy leszedtem róluk a kutyát és nem ástam el őket a kertben.
2016. ápr. 20. 12:03
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora baromságot. Keress egy jó ügyvédet. És fordulj a sajtóhoz, biztos mindenkinek meg lenne a véleménye erről, ha leadják egy híradóban :)
2016. ápr. 20. 12:11
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Fejlemény?
2016. ápr. 20. 12:52
 15/20 anonim ***** válasza:
74%

Ha megnyerik a pert tökönszúrom magam...

A boros gazda esetét is felkapta ideig-óráig a sajtó, mégis elítélték, mikor még a hülye is látja hogy nem az ő hibája volt, hogy meghalt az a drogos tolvaj hülyegyerek.

2016. ápr. 20. 13:39
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A konyhakertje köré áramot vezető bácsi ügyét is és másodfokon enyhítették is megrovásra az ítéletét, a borosgazdáét is fogják szerintem.

Egyébként ha volt tábla ,hogy vigyázz a kutya harap és zárt elkerített részen volt nem lehet probléma fellebbezni kell, akár Strassbourgig is elmenni.

2016. ápr. 21. 10:15
 17/20 kovpet ***** válasza:
47%

"mert a törvény szerint a nagytestü kutyákat magánházaknál kennelben kell tartani, nempedig az udvaron szabadon"

Hát ebben azért vannak kétségeim. Melyik ez a jogszabály?

2015 augusztusa óta lett ítélet? Ez is furcsán gyors dolog. Mindenképpen fellebbezni kell az ügyben, mert ha tényleg így történt, akkor valaki csúnyán hibázott.

# 15: A boros tag ölni akart és ölt is. Ölni tilos, így joggal büntették meg. Ne csinálj belőle hőst, mert ha a tolvaj eladja egy vendéglősnek a feljavított bort és te vagy én kapjuk meg ebéd mellé, akkor máshogy gondolnád te is, ha még élnél egyáltalán...

2016. ápr. 21. 10:15
 18/20 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsóval. Ne hasonlítsuk már a kettőt..
2016. ápr. 21. 13:09
 19/20 anonim válasza:
Az ostobaság Magyarországon határtalan!! Azok akik megtehetik,(nem a kényszer miatt) hogy elmennek az országból, egy részük szerintem elvből megy el. Ami ebben az országban történik, az normális ember értékrendjébe már nem fér bele. Csak néhány példa: egészségügy,adózás, bírósági ítéletek, önkormányzati "beteg" rendelkezések, "parasztvakítás", stb. Ez az ország az ígéretek földje, csak éppen be is kellene tartani a sok ígéretet!!
2016. ápr. 21. 14:18
 20/20 hell-ikon válasza:
100%

Keress egy normális ügyvédet.

Az állatvédelmi törvényben így ebben formában nincs benne, hogy kennelben kell tartani a nagytestű kutyát.

Sok minden benne foglaltatik, de ez így konkrétan nem.

Lánc helyett van lehetőségként megszabva, hogy amennyiben időlegesen kennelben van elhelyezve (pl. éjszakára bezárod) annak mekkora alapterületűnek kell lennie a kutyák méretétől függően. De nincs kikötve, hogy csakis ott lehet tartani nagy testű kutyát, nem is értem honnan szedte ezt a bíró.

Le is vágná az ékszíjat a kutyásoknál meg az állatvédő szervezeteknél is egy ilyen felvetés is nemhogy egy konkrét törvényi rendelkezés.

2016. ápr. 21. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!