Mi a véleményetek arról hogy ha valaki lop azt kivétel nélkül megállítják?
Nem gyógyszert meg kenyeret lopnak (gyógyszertárból max. kábítószert), hanem telefont, pénzt, piát, stb.
Lehet, hogy nem eszem meg az ételt, de akkor se helyes ha valaki ellopja tőlem! Kérjen, adok, segítek.
Vannak segélyszervezetek, lehet adakozni, sok helyen van használtruha gyűjtő konténer (remélem, tényleg a rászorulóknak jut el).
Szerinted aki engem vagy téged meglop, az majd a gyerekének vesz belöle gyógyszert?!
A megoldás akkor sem az, hogy mástól veszi el valaki. Ahogy előttem is írták, vannak segélyszervezetek, azt kell megoldani, hogy ne legyen olyan, hogy beteg gyereknek nincs gyógyszere.
Nálam mondjuk ez a kérdés kihúzta a gyufát, mert nem az merült fel benned, hogy hogyan legyen megoldva a nehéz helyzetű rászorulók ellátása élelemmel, gyógyszerrel és ruhával, hanem hogy hagyjuk futni a tolvajokat, mert HÁTHA gyógyszerre kell...
Az sem igaz, hogy "kicsit kész" az áldozat Egy telefon pótlása nemcsak pénz, a rajta lévő adatokkal, elérhetőségekkel, az ő elérhetőségével mert mindenkinek ez a szám van megadva - pótlás meg sok utánajárással jár. Ha valakitől pénztárcát lopnak, akkor gyakran ott tartja az igazolványokat, azokat pótolni munkából hiányzás, sok pénz, szintén nagy bosszúság.
Nekem ezért felháborító a kérdésed, nem szoktam rosszat kívánni másoknak de most kivételt teszek, csak hogy megtudd, milyen ha valakinek viszik a cuccát a fent említett kellemetlenségekkel, és te persze csak mosolyogj miközben új iratokat csináltatsz, hogy semmi gond, szegényke biztos gyógyszert vett a gyerekének. Hát persze!
Akinek gyógyszerre vagy ételre kell, az nem lopni fogja!
Ismertem egy hajléktalant még az egyetemi időkből, neki kajával fizettünk a Flaszterért, örült neki. A legtöbb, aki azzal koldul, hogy "jaj, nincs mit ennie", az dühösen visszadobná a kaját. Hidd el, tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!