Megteheti azt a tanár, hogy a 18-at betöltött diáktól szülői igazolást/aláírást kér?
adott egy 19 éves diák. (végzős)
az igazolásait rendezni szeretné, 2 napot igazolt magának (3-at lehet egy évben családi okokra hivatkozva igazolni).
azonban a tanár nem fogadja el az igazolást, csak hogyha a szülő kérte.
kérdés, hogy ez mennyire jogszerű? 18 év fölött miért ne írhatna alá valamit a szülei helyett?miért kéne szülői engedély?
másik része a dolognak, hogy minden hónapban ellenőrzi,hogy a jegyeket aláírta -e a szülő. könyörgöm, ennyi idősen mi van ha nem írja alá a szülő? én úgy tudom 18 fölött már bármit csinálhat az illető, nem kell semmihez szülői engedély, aláírás.
de miért? ennyi idősen bármilyen hivatalos iratot aláírhatok, mehetek szavazni, köthetek szerződést. akkor egy igazolást miért nem írhatok alá magamnak?
nem tudok olyan törvényről,hogy aki még otthon él, az nem számít nagykorúnak.
nem azon van a hangsúly,hogy a szülők nem írnának igazolást.
hanem magán az elven, hogy miért kell ezt erőltetni az ofőnek?
miért kéne megnevelni?
nem lógok az iskolából, három alkalommal lehet hiányozni. ezen felül számítana már lógásnak szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!