Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tartozom a T-mobile-nak...

Tartozom a T-mobile-nak 160ezerrel. Ők 331ezret követelnek. Jogos ez? Felkerülhetek a KHR-rendszerébe ez miatt? Ha igen mennyi időn belül?

Figyelt kérdés

Van 3 telefon-előfizetésem és egy internet-előfizetésem valamint egy laptop részletfizetésem a T-mobile-nál. Ebből csak az internet, és egy telefon-előfizetés hűségnyilatkozatos. Sajnos 3 csekket nem tudtam befizetni, mivel elküldtek a munkahelyemről, és ugye egybe jön az összes számla. De a laptop részlete külön jön, amit fizettem, mivel csak 4000 ft-ról van szó. Az össz. tartozásom 160ezer Ft. Erre jött egy levél, hogy fizessek be 331ezer Ft-ot. Hogy lett ennyi? Most ha minden igaz lesz annyi pénzem, hogy a tartozást befizessem. (160ezret) De a többit nem szeretném, mert nem tartom reálisnak. Kérdésem az lenne, hogy követelhet ennyit??? Ha csak az adott tartozást fizetem be, és elfaxolom a bizonylatot, akkor piszkálhatnak? Még nem adták át magán behajtó cégnek, a T-mobile-tól jött a levél. Mikortól kerülhetek fel a KHR-rendszerébe?

A válaszokat előre is köszönöm.

Krisztina

2010. ápr. 6. 12:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, most már azért nyugodtabb vagyok,

végülis ha kifizetem bajom nem eshet.

2010. ápr. 6. 13:44
 12/15 anonim ***** válasza:

KHR-re akkor kerülhet valaki ha a tartozása 90 napnál régebbi és meghaladja a minimálbér összegét.

Egyébként még mielött felraknának,küldenek egy levelet,hogy amennyiben nem rendezed a tartozásodat 30 napon belül,akkor fel fognak rakni.

2010. ápr. 6. 14:38
 13/15 anonim válasza:
Mi is jártunk hasonlóan már velük.Tartozásunk kb 60 e Forint volt,és kértük,hogy lehessen legalább részletekben kifizetni.Kapzsiságuk azonban nem ismer határokat,és természetesen még reagálni sem reagáltak a kérésre,helyette mindenféle irreális összegekkel toldották meg a tartozást.Mikor aztán a részletfizetés lehetőségét elvetették,mi meg nem fizettünk semmit(mert nem tudtunk,mert nem lehetett),akkor meg hetente telefonáltak,hogy a részletfizetés engedélyezve,de ők határozzák meg a részlet összegét.Mondanom sem kell,hogy a részletek valahogy így néztek ki: 20 e Forint/hó.HÁt,mondom,ez nagy segítség,tényleg.De aztán azt mondtam,hogy jó,akkor ezentúl bármit mondanak/írnak,addig,amíg nem leszenek emberségesek és igazságosak,nem fizetünk semmit.Végül is bevált.Most 5 e Forintosával kérik a tartozást.(de 60 e forintnál akkor sem fogunk többet fizetni!!!Te se tedd!!!)
2010. ápr. 30. 09:55
 14/15 Zeck1 válasza:

Helló!

Nekem az lenne a problémám hogy ki vettem egy samsung s5230at és úgy vettem ki hogy bnőm mondta hogy ő fizeti mert én nem tudom mondtam neki is aztán pár hónapig fizette is amig 990jött ki de aztán ahogy ki küldték a 2980(kártylebeszeélhetőség)+ a 990(telefon) azután ő se tudta fizetni, és ki küldtek egy levelet hogy fizessek ki 69.828ftot, de úgye a levélbe az van írva hogy Budapest, 2010.08.25 és a fizetési határidő 2010.09.02 és úgy alapból 2010.08.03án kaptam meg a levelet, hogy lehetne elkerülni a fizetést vagy ha nem fizetem akkor mit csinálnak???Köszönöm előre is a válaszokat

2010. szept. 3. 11:17
 15/15 Zeck1 válasza:
elírtam elnézést nem 2010.08.03 hanem 2010.09.03
2010. szept. 3. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!