Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most már minden munkanélküline...

Most már minden munkanélkülinek kötelező lesz a közmunka?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömet diplomás létére ki akarják tenni az utcára sepregetni, zsarolja a munkaügyi központ, hogyha nem vállalja el, törlik a nyilvántartásból, és tb-je sem lesz biztositva. Ez nem jogellenes, valakit akarata ellenére ilyesmire kötelezni?

2016. ápr. 10. 21:37
1 2 3
 11/25 Sándor G ***** válasza:

látom városi ember agyában,csak a téjékozatlanság van.

A közmunka nem a sepregetésről szól, hanem a kemény fizikai munkáról is.

Nálunk pl.programok vannak, belvíz,közút, bió, stb.ennek megfelelően parkolóépités, térkövezés, csákányozás, földhordás, árokásás, és talicskázás, meg az útszéli patkázás ami a nőknek marad, virágültetés,kapálás, akár a 38fok melegben.

Én közút pr.ban dolgozok, 3szakmám van, sokéves tapasztalattal a hátam mögött, de ez senkit nem érdekel, havi 52ez.ft.ért, rendes termelői munkahelyek nincsenek, ill. Amik vannak oda nincs felvétel, még a környező városokban sem.

Egyébként 16ezres kisvárosban, lakok, helyzet reménytelen.

ki szeretnék lépni, és másik helyre menni, de nem lehet mert 3hónapig, se közmunka se semmi nem lehetséges, mondták az irodában.

2016. ápr. 11. 06:31
 12/25 anonim ***** válasza:
53%
Felénk a diplomásokat nem nagyon teszik ki utcát seperni, az más, ha valaki önként vállalja, ismerek ilyet, aki bevállalta, nekem takarítást akart ajánlani az egyik ügyintéző mikor rákérdeztem esetleg akadna-e valami közmunka, aztán megbeszéltük, hogy nem igazán erre gondoltam, de maguktól eddig nem küldtek sehova.
2016. ápr. 11. 10:27
 13/25 anonim ***** válasza:
na jó de akkor ezek szerint szelektálnak valahogy? szal diplomásnak igyekeznek diplomás munkát találni? csak mert még a cirkusz legelején lehetett olyan híreket hallani h képesek voltak a tök magasan képzett pszichológust is kirakni kapirgálni az utcára, szal nevetséges na. akkor ez változott?
2016. ápr. 11. 10:57
 14/25 anonim ***** válasza:
Nekem az tűnt fel az irodai munkáknál, hogy anno mikor elindult ez a nagy közmunkaprogram, bement az ember a munkaügyibe és kért közvetítőlapot, odament a megadott céghez, szervezethez, ha kölcsönösen megfeleltek, szimpatikusak voltak egymásnak, akkor felvették és orvosi vizsgálat után lehetett kezdeni. Ma már ellenben állásinterjúzni kell és megküzdeni még 50-100 emberrel ugyanazért a helyért, majd várni az értesítést felvették-e, mintha valami normális állásról lenne szó, nem közmunkáról.
2016. ápr. 11. 12:59
 15/25 anonim ***** válasza:
40%
Vannak szakmák, ahol nem kell megküzdeni senkivel. Rugalmasnak kell lenni. Ha a jelenlegi szakmádban és városodban, faludban nem tudsz elhelyezkedni, akkor váltani kell. Lakóhelyet és szakmát. Alkalmazkodás az életben maradás titka. Persze ez nem könnyű, de a várakozás a csodára szintén nem könnyű és eredményre sem vezet.
2016. ápr. 11. 13:05
 16/25 anonim ***** válasza:
Vidéken én is sokáig munkanélküli voltam egy gimnáziumi érettségivel, sokat jártam a munkaügyi központot. Végül, évek után felköltöztem Bp-re, tanultam egy OKJ-s hiányszakmát, azóta mindig van állásom.
2016. ápr. 11. 14:07
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Aki ennyire költözéspárti mélyebben belegondol egyáltalán? Egyszerű leírni, költözz el vagy tanulj mást, de azért ez nem ennyire fekete-fehér. Tanulás nincs ingyen, a munkaügyis tanfolyamra is lehetetlenség bekerülni, próbáltam, nem feleltem meg egyik kritériumuknak sem, de azt mondta az ügyintéző, hogy ha meg is felelnék valamelyiknek, akkor sincs esélyem, mert van okj-és végzettségem, diplomám. Egy egyedülálló embernek, főként férfinak lehet egy mentő opció a költözés, mert tud rugalmas lenni, de ha valaki nem egyedülálló, mellette nő is, akinek esetleg van gyereke is és nem ő a főkereső, akkor nem épp megoldható. Amúgy megyeszékhelyen élek, mégis nagyon nehéz elhelyezkedni ismerős nélkül, állást is alig hirdetnek, én pl. ezért próbálkoztam közmunkával, bekerülni valahova és esetleg megragadni. Nem volt szerencsém, most a saját vállalkozásom építgetem.
2016. ápr. 11. 15:37
 18/25 anonim ***** válasza:
28%

Dolgozni nem szégyen legyen bármilyen munka is az.

Nagy segítség, pl: hogy nem nekem kell fizetni a tb-ét, fizetnem, ha bírja a havi 6-8000ft, akkor fizesse maga.

Nem Kötelező regisztrálni évekig nem is tudtam róla hogy van ilyesmi. Jobb mint otthon ülni agyamra menne az unalom. Friss levegő tisztább lesz környék. :) Pénz lehetne több, de jobb mint a segély. Nem mindenki egyformán annyit keres.

2016. ápr. 13. 18:33
 19/25 anonim ***** válasza:
77%

Hello európa. :D Ez kb annyi mint a kínai minimálbér, és még itt is válogatnak szimpátia alapján. Nevetséges.

Hogyha az ember nem vállalja akkor pedig fizetheti a tb-t, ami egy munkanélküli fiatalnak elég nagy gyomronbaszás tud lenni. Gondolom a huszonéves fiatalok kvára leterhelik az egészségügyet.

És akkor jön a sok hülye duma hogy ez mennyire visszatereli majd őket a társadalomba, + így legalább dolgoznak. Pff. Kva nagy munka ahogy 4-5 fős csoportokban állnak az út mellett, néha felszednek egy szemétdarabot. Csak úgy pörög tőlük a gdp. Persze cserébe megszűnt a rendes utcaseprők munkája akik normális fizetésért csinálták ezt a munkát, rendes teljesítménnyel. Bravo.

Nagy szükség van visszaterelni őket a munkaerő piacra, már csak az a kérdés hogy hol van ez a munkaerő piac. Ja, hogy sehol? Gyárak inkább 100km-ről hordják be az embereket busszal minthogy fizetést emeljenek, és simán megtehetik. Multik már alapból 1 hónapra veszik fel az alacsony képzettségű embereket. Fúúú, ennek a munkaerő piacnak aztán nagy szüksége van az emberekre. Véletlen se költsenek az szakképzésre, áááá, legyen inkább közmunka. Büdös retkes suttyó paraszt barmokra kell bízni az ország irányítását...

2016. ápr. 17. 21:04
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

"de ha valaki nem egyedülálló, mellette nő is, akinek esetleg van gyereke is és nem ő a főkereső, akkor nem épp megoldható."

Azt én értem, hogy egy ilyen helyzetben ez elég nehéz, szinte lehetetlen. Viszont az, hogy valaki eljusson oda, hogy gyereke van, kijárt egy vagy több iskolát...ez évek...azért évek alatt illik elgondolkodni, hogy mi lesz ha nem lesz itt munkám? Egyáltalán...érdemes-e ebben a városban elkezdenem az életemet csak azért, mert itt van egy pasim?

Kell az a gyerek, el tudom tartani? Mi van, ha a férjem elhagy? Mi van, ha balesetezik és lerokkan? Ebben a városban lesz menekülő út vagy jön a nyomor?

Ezeket én a legnagyobb jóindulattal mondom, hogy soha nem értettem, miért nem gondol ebbe senki bele.

2016. jún. 9. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!