Ha webáruházban (eDigital) vásároltam de nem internetes rendeléssel, hanem bementem a boltba és megvettem, az internetes vásárlásnak számít?
Ha interneten rendelted bolti átvétellel, akkor 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól.
Ha bementél a boltba, ott mondtad az eladónak, hogy szeretnél egy x készüléket, akkor nem internetes vásárlás.
Nem internetes vásárlás.
Ha megvan a blokkja, visszaviheted, 3 napig kötelesek visszavenni (és visszaadni a vételárat).
Tehát így történt a vásárlás:
1) bementem és mondtam, hogy mit kérek
2) elkérték a nevem, címem
3) fizettem
4) megkaptam a terméket
Tehát olyan, mintha online rendeltem volna és átvettem volna miután fizettem. Nem volt lehetőségem a terméket megszemlélni fizetés előtt.
Nem csak az aksi miatt tudom hogy használt. Látszott a csomagoláson is, illetve a terméken sem volt védőfólia, mert azt már valaki korábban eltávolította.
# 7/8 Időpont ma 15:55
"Tehát így történt a vásárlás:
1) bementem és mondtam, hogy mit kérek
2) elkérték a nevem, címem
3) fizettem
4) megkaptam a terméket
Tehát olyan, mintha online rendeltem volna és átvettem volna miután fizettem."
Ez bolti vásárlás, egyáltalán nem olyan, mintha online rendelted volna. Lévén, nem online rendelted. Ott a boltban gond nélkül megnézhetted volna, miután megkaptad a terméket.
Ettől függetlenül ez hibás teljesítésnek minősül, 3 nyitvatartási napon belül cserélniük köteles.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!