Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kiszeretnék költözni Londonba,...

Kiszeretnék költözni Londonba, de fenyeget. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 évesemmel költöznék Londonba de apuka fenyeget,hogy meg se próbáljam.

Hozzáteszem ő Németországba van, 2 éve nem vagyunk együtt de nem voltunk házasok. Hivatalos eljárása ennek mi? Bíróságra kellene mennem gyermekelhelyezés miatt? Vagy tényleg nem tudok lépni ha apuka nem engedélyezi?

2016. márc. 28. 00:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem voltatok házasok és neki papírja van arról, hogy ő a gyerek apja (apasági), akkor bizony macerás lesz a dolog. Már az macerás, hogy egy kiskorút kivigyél az országból. A gyámügynek engedélyeznie kell, tök mindegy, hogy egyedülálló, házas vagy elvált esetleg özvegy viszi ki azt a gyereket tartós kint lakásra. Ha 2 éve nem vagytok együtt már rég rendezni kellett volna a gyermek elhelyezését. Tehát ha eddig apukát nem érdekelte a bíróság nem fog ránézve pozitív ítéletet hozni. Azonkívül ha idehaza bizonyíthatóan nincs munkád, de odakint lenne (már létező munkaszerződéssel költöznétek), akkor engedélyezni fogják a költözést hisz a gyerek ellátásához szükséges költségeket csak így tudod előteremteni.
2016. márc. 28. 00:38
 2/6 anonim válasza:

Nos lássuk csak: a dragalatos "apuka" volt olyan kedves és aranyos, hogy magadra hagyott egy akkor még 1 éves babával, akit tök egyedül nevelsz azóta is és még ő fenyegetőzik? Ráadásul ő meg Németországban van. Együtt se vagytok évek óta, mégis milyen alapon akarja neked megszabni, hogy hova mehetsz és hova nem? Jól körberöhögném, aztán szó nélkül összepakolnék és kimennek Londonba.

Gyermekelhelyezés? Évek óta te neveled egyes egyedül a picit, mert az apuka otthagyott, mégis milyen gyermekelhelyezésről beszélünk. Azonkívül, hogy megcsinálta azt a gyereket, sokat nem tett érte. Ja vagyis de, elhagyta, de mivel ez nem épp pozitívum, elég egyértelmű ki mellett van helye a gyereknek.

Egyebként milyen alapból a kapcsolatotok? Szokta látogatni szerencsétlen gyereket, vagy pénzt küldeni, akármi?

De ettől független ne törődj az üres fenyegetőzésekkel, fogdd magad meg a picit és menjetek.

2016. márc. 28. 00:41
 3/6 anonim válasza:

#2es vagyok: hozzáteszem a jogi részével nem vagyok képben, nem biztos, hogy ilyen egyszeruen működik, mint ahogy én mondtam, hogy pakolj és menjetek, de mivel nem vagytok házasok, ezért gondoltam, hogy ez nem okozna problémát, aztán nem tudom, ennek utána kell járni. De ha bírósági ügy is lenne belőle, szerintem egyertelmuen nálad maradna a gyerek, hisz egy részről az anyara nagyobb szüksége van, másrészt az, hogy az apuka két éve rátok se bagózik, nem fog rá túl jó fényt vetni.

Mondjuk azt nem értem miert problémás egy kisgyereket kivinni az országból. Ki másnak lenne joga őt kivinni innen, ha nem az anyjának?

2016. márc. 28. 00:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Döbbenten olvasom, hogy itt vannak, akik törvényt emlegetnek. Miért, ki tartja itt be? A kimenéshez elsősorban pénz kell. Hogy jegyet vehess, ott megélhess, stb. Mert mondjuk mi is történik, ha kocsiba vágod magad, és hajrá? Ha véletlenül meg is állítanak, a születési bizonyítvány csak nálad van (a gyerekkel együtt).

Én inkább azon aggódnék, hogy mit fogok enni Londonban.

2016. márc. 28. 12:37
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

"Apukát" le kell sz.rni.

Az EU területén oda mész ahova akarsz, a gyerekeddel együtt.

Ehhez semmiféle engedély nem kell neked senkitől.

2016. márc. 28. 19:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló különösen vézivataros baromságokat ír.

"A gyámügynek engedélyeznie kell, tök mindegy, hogy egyedülálló, házas vagy elvált esetleg özvegy viszi ki azt a gyereket tartós kint lakásra."

Mi köze lenne ehhez a gyámügynek? Baromi érdekes lenne, ha a gyámügy döntené, dönthetné el, hogy ki hol élhet.

"Ha 2 éve nem vagytok együtt már rég rendezni kellett volna a gyermek elhelyezését."

Nem kellett volna rendezni, mert az anya a törvényes gyám és mint ilyen, teljes joggal tartja magánál az édesgyermekét, akit 3 éves koráig az ellennemű szülő egyetlen percre sem vihet el tőle, különélés esetén még a láthatás ideje alatt sem!

"akkor engedélyezni fogják a költözést hisz a gyerek ellátásához szükséges költségeket csak így tudod előteremteni."

Kik engedélyeznék bunkóka, és mégis, mire fel? Mindenki oda költözik ahova akar és ebbe beleszólása senkinek nincs.

Csak tudnám, hogy miért vetemednek válaszadásra jogi ügyekben olyanok, akik sötétek a kérdésekhez, a joghoz.

2016. márc. 28. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!