Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért korlátoznak le egy...

Miért korlátoznak le egy felnőtt embert a jogszabályokkal? Gondolok itt a biztonsági öv használatra, bukósisakra

Figyelt kérdés
A saját tulajdonomban ülve, úgy gondolom az én belátásom szerint közlekedek. Ugyanez a motorozással, mi köze a sisak használatnak a vezetéshez, semmiben nem befolyásol, akkor miért akarja egy rendőr helyettem megmagyarázni? Ha elcsúszok beverem valamimet, azt vállalom is.
2016. márc. 19. 18:47
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

19.

Természetesen vannak olyan területek, ahol az állampolgárokat korlátozni kell. De van olyan is, ahol nem kell. Pont ott nem kell, amiről beszélünk, mert ezen esetekben az állampolgár irracionális viselkedése mások hasonló jogait nem érinti.

tothp

Az önrendelkezési jog korlátozásának arányosnak kell lennie. Ez alkotmányos alapelv. Az általad megfogalmazott aggály említésre sem méltó súllyal esne a latba ami az arányosság követelményét illeti.

2016. márc. 27. 22:06
 22/23 anonim ***** válasza:
Hát,ebben nem fogunk egyetérteni,mert ezt a korlátozást én egyáltalán nem érzem aránytalannak.Inkább azt gondolnám,hogy sok olyan "vagány gyerek" van,mint a kérdező is,akik úgy gondolják,hogy nekik nem eshet bajuk.Aztán ha mégis,akkor már késő a sírás-rívás. Hogy is írta a kérdező?"Ha elcsúszok,beverem valamimet,azt vállalom is".Persze,amíg meg nem történik. Szerintem ez a gondolkodás "szellemi kiskorúságra" vall és ebben az értelemben korlátozni kell az önrendelkezést.
2016. márc. 27. 22:29
 23/23 anonim ***** válasza:
Egyetértek, nem fogunk egyetérteni.
2016. márc. 27. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!