Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért korlátoznak le egy...

Miért korlátoznak le egy felnőtt embert a jogszabályokkal? Gondolok itt a biztonsági öv használatra, bukósisakra

Figyelt kérdés
A saját tulajdonomban ülve, úgy gondolom az én belátásom szerint közlekedek. Ugyanez a motorozással, mi köze a sisak használatnak a vezetéshez, semmiben nem befolyásol, akkor miért akarja egy rendőr helyettem megmagyarázni? Ha elcsúszok beverem valamimet, azt vállalom is.
2016. márc. 19. 18:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Mit nem képzelnek ezek, biztonsági öv, meg bukósisak! Sőt, akik savval dolgoznak, azoknak még védőkesztyű is! A mocskok!

_:)

2016. márc. 19. 20:16
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Tudod erről az a vagány kőműves jutott eszembe, aki biztosítás nélkül dolgozott az állványon aztán leesett.

Persze minimálbérre volt bejelentve, mert nem fizetünk feleslegesen az államnak.

A felesége ott zokogott az ügyfélszolgálaton, hogy most mi lesz a lebénult férjével. A minimálbérre megállapított ellátás semmire sem elég. Megtörtént eset.

Látod őt nem korlátozta az állam. Nem használt hevedert az állványon, a valós jövedelmének töredéke után fizetett tb-t.

2016. márc. 19. 21:46
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, szívem, hát akkor repülj ki a szélvédőn és kenődj szét az aszfalton, amikor beléd száll egy kamion. Ugye, ez sokkal jobban hangzik, mint néhány repedt borda és egy kis agyrázkódás? Persze, benne van a pakliban, hogy egy-két borda a tüdődbe fúródik, de azt még túlélheted, ezért remek találmány az a tetves öv. A fentieket értelmezheted a bukósisakra is, ami nyilván azért olyan rossz dolog a szemedben, mert nem engedi látni az okos buksidat. Micsoda szemétség! Sőt, még a KRESZ-t is betartatják veled, ha autóba vagy motorra ülsz, mert nem elég nekik, hogy belátásod szerint közlekedsz, Hallatlan. Egyébként elég idős vagy már ahhoz, hogy jogosítványod lehessen?
2016. márc. 19. 23:32
 14/23 anonim ***** válasza:

Koma, leírták. Engem nem éredekel a sorsod. Az államot sem. Ha felfordulsz, felfordulsz, megírják az origón, én meg egy kávé mellett elolvasom, és nyugtázom, hogy ilyen ez a popszakma.

Viszont az én keservesen megtermelt és befizetett adómból megy ki érted a mentő, a hullakocsi, a rendőr, meg ha ki kell vágni az autóból, akkor a tűzoltó is. Plusz kórházi kezelés, táppénz, satöbbi. Ez egy vagyon!

Szóval ne b.aszakodj a pénzemmel, mert azt nem szeretem.

2016. márc. 20. 01:00
 15/23 Andizsuzsi ***** válasza:

9-es!

Nem értem hogy jönnek ide az én hozzátartozóim?

2016. márc. 20. 06:23
 16/23 anonim ***** válasza:
Andizsuzsi:Bocs,az a válasz nem neked,szólt,hanem egy azóta törölt hozzászólásra reagáltam.
2016. márc. 20. 12:20
 17/23 Andizsuzsi ***** válasza:
:) értem.
2016. márc. 20. 13:18
 18/23 anonim ***** válasza:

A sok "jófej" válaszoló azt gondolja, hogy a kérdezőnek szüksége van valamiféle nevelésre, a biztonsági öv hasznosságára való felvilágosításra, meg hogy akiben ilyen kérdés felmerül, az általában is felelőtlen, megbízhatatlan egyén. Eddig legalábbis csak efféle válaszok jöttek. Holott a kérdés bizony fontos. Ezért át is fogalmazom:

Helyes-e az, hogy az egyént az állam az egyént önrendelkezési jogában akkor is korlátozza, ha az cselekedetével, vagy mulasztásával csak önmagát veszélyezteti.

Szerintem nem.

A gyógykezelés költségeire hivatkozni elég gyenge duma, mert nem vélelmezhető alappal, hogy a biztonsági öv, vagy a bukósisak használata esetén ezek a költségek nagy satisztikában kisebbek lennének, hisz sokkal több lenne a halálos baleset, ami ugye nem terheli a tb-t olyan nagyon.

Egyedileg viszon helyes lenne, ha az ilyen felelőtlen egyénekre rávernék azokat a plusz költségeket, amik abból adódnak, hogy nem használták az említett biztonsági eszközöket. Mint ahogy persze az is helyes lenne, ha én, aki dohányzom, nem élek egészséges életet több tb- fizessek, mint az, aki helyes életmódon él. Leginkább pedig az lenne helyes, ha mindenért fizetnénk, semmit se kapnánk ingyen, így az egészségbiztosítás is üzleti alapon, komoly kockázatbecslés alapján menne, úgy mint a kötelező gépjármű felelősség-biztosítás.

2016. márc. 27. 19:09
 19/23 anonim ***** válasza:
Azért az is valószínűsíthető,hogy nem csak a halállal járó baleset lenne sokkal több,hanem mondjuk,a súlyos, vagy életveszélyes sérüléssel járó is.Szóval,én azért egyáltalán nem érzem jogosnak a kérdező felvetését.Vannak olyan területek,ahol az államnak kötelessége korlátoznia az embereket a jogszabályokkal.
2016. márc. 27. 19:22
 20/23 tothp ***** válasza:
tizennyolcnak javasolnám elolvasni egy korábbi hozzászólásomat (a név megvan) szerintem abban benne van ez is...
2016. márc. 27. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!