Miért korlátoznak le egy felnőtt embert a jogszabályokkal? Gondolok itt a biztonsági öv használatra, bukósisakra
Mit nem képzelnek ezek, biztonsági öv, meg bukósisak! Sőt, akik savval dolgoznak, azoknak még védőkesztyű is! A mocskok!
_:)
Tudod erről az a vagány kőműves jutott eszembe, aki biztosítás nélkül dolgozott az állványon aztán leesett.
Persze minimálbérre volt bejelentve, mert nem fizetünk feleslegesen az államnak.
A felesége ott zokogott az ügyfélszolgálaton, hogy most mi lesz a lebénult férjével. A minimálbérre megállapított ellátás semmire sem elég. Megtörtént eset.
Látod őt nem korlátozta az állam. Nem használt hevedert az állványon, a valós jövedelmének töredéke után fizetett tb-t.
Koma, leírták. Engem nem éredekel a sorsod. Az államot sem. Ha felfordulsz, felfordulsz, megírják az origón, én meg egy kávé mellett elolvasom, és nyugtázom, hogy ilyen ez a popszakma.
Viszont az én keservesen megtermelt és befizetett adómból megy ki érted a mentő, a hullakocsi, a rendőr, meg ha ki kell vágni az autóból, akkor a tűzoltó is. Plusz kórházi kezelés, táppénz, satöbbi. Ez egy vagyon!
Szóval ne b.aszakodj a pénzemmel, mert azt nem szeretem.
9-es!
Nem értem hogy jönnek ide az én hozzátartozóim?
A sok "jófej" válaszoló azt gondolja, hogy a kérdezőnek szüksége van valamiféle nevelésre, a biztonsági öv hasznosságára való felvilágosításra, meg hogy akiben ilyen kérdés felmerül, az általában is felelőtlen, megbízhatatlan egyén. Eddig legalábbis csak efféle válaszok jöttek. Holott a kérdés bizony fontos. Ezért át is fogalmazom:
Helyes-e az, hogy az egyént az állam az egyént önrendelkezési jogában akkor is korlátozza, ha az cselekedetével, vagy mulasztásával csak önmagát veszélyezteti.
Szerintem nem.
A gyógykezelés költségeire hivatkozni elég gyenge duma, mert nem vélelmezhető alappal, hogy a biztonsági öv, vagy a bukósisak használata esetén ezek a költségek nagy satisztikában kisebbek lennének, hisz sokkal több lenne a halálos baleset, ami ugye nem terheli a tb-t olyan nagyon.
Egyedileg viszon helyes lenne, ha az ilyen felelőtlen egyénekre rávernék azokat a plusz költségeket, amik abból adódnak, hogy nem használták az említett biztonsági eszközöket. Mint ahogy persze az is helyes lenne, ha én, aki dohányzom, nem élek egészséges életet több tb- fizessek, mint az, aki helyes életmódon él. Leginkább pedig az lenne helyes, ha mindenért fizetnénk, semmit se kapnánk ingyen, így az egészségbiztosítás is üzleti alapon, komoly kockázatbecslés alapján menne, úgy mint a kötelező gépjármű felelősség-biztosítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!