Hogy lehet hogy egy ilyen tömeggyilkos csak 21 évet kapott és még perelhet is?
77 embert megölt, de ezért csak 21 évet kapott. Én béke párti vagyok és sok esetben inkább a kényszermunkát, illetve az életfogytiglani börtön büntetést támogatom, de ilyenkor sajnálom hogy nincs halálbüntetés.
Nem felelt meg az étel, hideg volt a kávéja, nem volt jó a kilátás és szegényes volt a berendezése a cellájának, ezért szállították el Osloba, ahol 3 szobás "cellát" kapott.
Most meg perel, mert nem hagyják hogy összeesküvéseket szőjön meg különböző (terror)hálózatokat csináljon. Ez nem normális.
Mégis vannak akik szerint ezek a normális Európai Emberi Jogok, hogy ő bármit megtehessen? 77 ember megölése után örülnie kéne, hogy nem ölték meg.
És ha lenne halálbüntetés, akkor szerinted mi lenne?
Nem értem azokat az embereket, akik szerint 10 perc alatt meghalni nagyobb büntetés, mint 30 évesen még életünk végéig, minden áldott nap, reggeltől estig követ törni.
Számomra valahol azért az eset arra mutat, hogy farkas ment a birkák karámjába, és a juhász alkalmatlansága kiderült.
Egy társadalom, ahol ez, vagy akár a tetszőleges földosztás lehetséges, mert tehetetlen birkákként öletnek le az egyszeri emberek valósan, vagy képletesen, halott társadalom.
Ha 77, fegyveres, azzal önvédelmet tanult ember lett volna, akkor is 77 a halottak száma?
A törvény mindig késve ér a helyszínre, ahol egyszerre csak az áldozat és az elkövető van. Ha az áldozat bármikor átválthatna a törvény emberévé is, ez a végzetes probléma megoldódhatna legalább néha.
De, érthetően felülről nézve félelmetes lenne egy ilyen társadalom, mert nagy betűvel írná, hogy azért a víz az úr.
Aki itt hápog, az mit tesz olyan törvények hozattatásáért a képviselői (pl. helyi) irányában, hogy jelezze, szeretne itthon valami keményebbet az esetleges Breivik-hasonmások számára? Vagy csak itt okoskodunk?
Mert én kb. le..om: ha érdekelne a társadalom, vagy a saját létem, szereznék fegyvert (legális úton), és ilyen esetben visszalőnék. Minden más csak süketelés.
"És ha lenne halálbüntetés, akkor szerinted mi lenne?
Nem értem azokat az embereket, akik szerint 10 perc alatt meghalni nagyobb büntetés, mint 30 évesen még életünk végéig, minden áldott nap, reggeltől estig követ törni."
Na akkor adok bankszámlaszámot, aztán havonta utalj egy kis pénzt nekem, mert tartsd el te. :)
Van egy olyan érzésem, hogy már nem is érdekel annyira téged ez az egész :)
Nagy arc ez a Brejvik.
Kinyír 77 embert, aztán élete végéig hotelozgat állami pénzből.
Mondjuk megteheti. Jól csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!