Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az lakásom előző tulajának...

Az lakásom előző tulajának tartozásai miatt ugye engem nem zaklatnak?

Figyelt kérdés

Nem közüzemiről van szó, oda is volt sok adóssága, de azt a vásárláskor mindet kifizetette (na nem jószántából, de nem kapott pénzt a kezébe, hanem ügyvédiletétbe ment minden, az ügyvéd megfogta a kis kezét és minden tartozását kifizették, majd a maradék pénzt adta oda neki, meg vagy két hitelét is kifizették.) Szóval az ilyesmi le lett rendezve, de nyilván azóta se lett okosabb a hitelek és tartozások terén, mert most még 5 év után is jönnek ide mindenféle levelei, felszólításai, diákhitel például meg ilyenek. Elérni nem tudom, fogalmam sincs hol lakik, mi van vele, megmondom őszintén már nem is érdekel, ha ekkora balek valaki.

Ha most valami tartozását átadják behajtásra, akkor ugye nem nekem kell egyezkednem az ajtóban a lefoglalókkal, hogy húzzanak el innét, semmi köze az illetőnek a lakásomhoz attól, hogy nekik még mindig nem adta meg az új címét?

2016. márc. 9. 19:39
 1/10 Trafó1 ***** válasza:
100%

Legyen nálad az adásvételi aztán jöhet bárki, téged nem érint a dolog.

Tulajdoni lapot azért nem mondtam mert az is csak bizonyos ideig hiteles.

2016. márc. 9. 20:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
én azért a helyedben utána néznék, biztosan nincs-e oda bejelentve, mert, ha igen, akkor hadakozhatsz a végrehajtóval.
2016. márc. 9. 20:09
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha a földhivatal szerint nincs jelzálog a házon (vásárláskor gondolom ezt rendeztétek), akkor semmi közöd hozzá. Csak a követelők nem tudják az új címét.

Ajánlott leveleket nem veszed fel, és visszamennek a feladóhoz. Sima levélben meg semmi mennydörgés nem fog jönni.

2016. márc. 9. 20:13
 4/10 A kérdező kommentje:
Ezt honnan tudhatom meg, hogy ide van-e még bejelentkezve?
2016. márc. 9. 21:00
 5/10 anonim ***** válasza:

"Legyen nálad az adásvételi aztán jöhet bárki, téged nem érint a dolog. "

Ne adj már ilyen tanácsokat.

Az a helyzet, hogy ha az adás-vétel során nem rendeztétek a fennálló tartozásokat, akkor azokért te fogsz jótállni, magyarul, neked kell kifizetned őket.

Ezért is kell nullás igazolás az ügyvédnek, aki az adásvételit kiszerkeszti, aláiratja veletek.

Ha bármilyen elmaradás van a közös-költség hányadban, azt rajtad követelhetik, attól függetlenül, hogy te mikortól vagy tulajdonos.

A tulajdoni lap pedig nem arra van, hogy a fennálló tartozás mibenlétét igazolja vele bárki, hanem arra, hogy a tulajdonjog alapját igazolja.

A tulajdoni lapot egyébként jellemzően egy hónapig szokták elfogadni, de a jobb ügyvédek lekérik online.

2016. márc. 10. 01:12
 6/10 anonim ***** válasza:

A bejelentkezésnek sok köze nics a tartozáshoz, de ha zavar, akkor kényszerkijelentővel kijelentheted.

Ezt úgy szokták intézni, hogy a pénz kifizetése előtt igazolnia kell az ügyvéd előtt az eladónak, hogy már kijelentkezett.

Úgy tőnik, ritka hülye, hanyag ügyvéd előtt kötöttél adásvételi szerződést, azt nem tudom tudod-e?

2016. márc. 10. 01:14
 7/10 A kérdező kommentje:
5-6 Akartam neked írni egy hosszabb választ, de rájöttem, hogy tök felesleges, mert a válaszaid alapján semmit nem értettél meg ebből a hét soros kérdésből. Azért köszi, hogy próbálkoztál.
2016. márc. 10. 02:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Csak a főkérdést olvastam el, arra is válaszoltam.

Azon tartozásokért, amiket felsoroltál, te NYILVÁNVALÓAN nem vagy kötelezhető a jótállásra. Még a közüzemi számla elmaradásokra, hátralékokra sem.

Csak és kizárólag a lakással kapcsolatos tartozásokért felelhetsz helyette, de ez sem hitel, meg jelzálog, hanem jellemzően a közös költség hányad, vagy, teszem azt, ha ő előzetesen kötelezettséget vállalt valaminek - (mondjuk) leszakadni készülő erkély - rendbehozatalára.

A végrehajtókkal végképp nincs semmi dolgod, elhajthatod őket nyugodtan. Felvilágosítási kötelezettséged sincs az adós hollétére vonatkozóan.

A zlenne a legtisztább, ha kényszerkijelentenéd. Ezt megteheted az adásvételi szerződés bemutatásával és 2600 Ft illeték megfizetésével.

2016. márc. 10. 03:05
 9/10 anonim ***** válasza:

"A bejelentkezésnek sok köze nics a tartozáshoz,"

valóban, ellenben ahhoz van köze, hogy elkezd-e nála kopogtatni a végrehajtó és kell-e sok tanúval igazolnia, hogy az illető nem is lakik itt és ezek közül semmi nem az ő cucca...

2016. márc. 10. 14:17
 10/10 anonim ***** válasza:

"elkezd-e nála kopogtatni a végrehajtó és kell-e sok tanúval igazolnia, hogy az illető nem is lakik itt "

Bebaxna. Nem kell neki igazolnia semmit.

Miért is kellene? És kinek? Egy büdös végrehajtónak?

2016. márc. 10. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!