Tibsi25 kérdése:
Gyanusitott vagyok, csekély mennyiségü kábszi-fogyasztás birtoklás miatt.1 év vádemelés halaszás kaptam ha 6 honapos elterelésen részt veszek. De külföldön dolgozom. Ijen esetben mi van?!
Figyelt kérdés
Ha nem jövök haza 1 évig börtönt kapok 1 füves cigi miatt? Esetleg el itélnek és priuszom lesz ha nem tejesitem ?
Vagy nem tudok most igy kint tovább dolgozni?
2016. márc. 3. 14:06
1/6 anonim válasza:
Nagyjából ahogy írod. Annyi, hogy letöltendőd nem szoktak érte adni, de egy felfüggesztett + pénzbüntetés könnyen kilátásba kerülhet.->Tehát priuszos leszel.
A lőtéri kutyát nem fogja érdekelni hogy hol vagy. Csak annyi a kikötés hogy jelenj meg az eltereléseken.
2/6 anonim válasza:
Ha nem mész elterelésre, akkor büntető eljárás fog veled szembe indulni és majd ha bíróságra kerül az ügy, akkor ott döntenek a sorsodról. És az bizony benne lesz a priuszodban is!
De nyugi, 1 füves cigiért, ha egyébként nem vagy olyan mértékben és olyan cselekményekért büntetett előéletű, akkor nem fognak börtönbe küldeni.:)
3/6 A kérdező kommentje:
Elsö ügyem.büntettlen elő életü vagyok.
2016. márc. 3. 19:14
4/6 Tamasi Daniel Istvan válasza:
Ezt vedd nagyon komolyan. Ha lehet - legalább - konzultálj büntetőjogásszal. Vagy bérelj egyet. Amit írnak feljebb, arról annyit, hogy Én a helyedben nem találgatnám, hogy majd egyszer a jövőben X Y bíró milyen ítélettel zárja le az ügyet. A realitásokról. Én csak szívességből megsodortam egyet annó, de résen volt a járőr, élből fogyasztással gyanúsítottak, pedig nyilvánvalóan max a meseautóban tudtam volna fogyasztani - tehát már eleve a vád indokolatlan volt - és busztam elmenni a tárgyalásra, mondom, "ekkora fxszságot, egy roll up miatt százezres ügyön rugózik egy csomó ember, ilyen nincs b+", na egy bejelentett lakcímtől távoli helyen ébredezek az ágyamban reggel, mikor ajtót nyitnak a járőrnek aki kérdezi, hogy ott vagyok-e, mert azt a parancsot kapta, hogy vigyen el a megismételt tárgyalásra (előállítás). Cuki. Elvileg esélyük nem lett volna tudni, hogy hol tartózkodom, de Ők ébresztettek. Az elterelésen meg egyenesen szívattak. Nem engedtek be különböző indokokra való hivatkozásokkal, meg nem voltt senki az időpontban, meg közölték, hogy elmaradt, de nem igazolták, hogy ott voltam, meg ilyen jó kis pártállami gxciségek, gondolom ezeket is a kádár rendszerben fejleszthették tökélyre. Szóval tényleg feküdj rá a témára, ismerd meg feltétlenül a jogaidat, alaposan. Ne itt kérdezősködj - bár indítónak ez is jó lehet.De félre is vezethetnek, még jó szándékból is. Egy bütetőügy nem játék! A priuszról viszont fogalmam sincs...Vagy írj snoop dogg-nak, hogy fogadjon be és dolgoztasson a GNN network-jén, lol.
5/6 Tamasi Daniel Istvan válasza:
Adalék a történetemhez: x idővel később miattam fogták 40 percig a - asszem - lufhansa gépét, mert ki kellett alkudnom a hatóság reptéri képviselőjével, hogy ott helyben írok egy kifogást és egy nyilatkozatot, miszerint azonnal engedélyt kérek telefonon az ország ideiglenes elhagyására az ügy vivőjétől, és kötelezettséget vállalok arra, hogy 24 órán belül telefonon vagy email-ben tájékoztatom a pontos tartózkodási helyemről, és annak várható időtartamáról. Nagyon ügyesnek kellett lennem, hogy kiengedjenek! Ami akkor természetesen nagyon fontos volt nekem. Bagatell ügynek látszik, de súlyos következményekkel járhat, ha nem veszed komolyan vagy megvezetnek. Szerintem azzal nem veszítesz semmit, ha legalább alaposan utánaolvasol, talán van ingyenes fogadóóra szerüség is tájékoztatással valahol Budapesten. De az ügyvéd a tuti, legalább tájékoztatás céljából. Itt van egy szedet az idevágó súlyos BTK jogszabályokról: [link] nem kell aggódni, inkább használd ki az időt felkészülésre. Esetleg járj utána, hogy az ország, ahol dolgozol, rendelkezik-e hasonló intézménnyel (elterelés) és azt elfogadja-e a magyar hatóság (természetesen írásban). be careful, dog. All eyes on you!
6/6 A kérdező kommentje:
Tamasi Daniel - Köszönöm a válaszod!
2016. márc. 4. 08:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!