Lemondhatunk a gyerektartásról?
Beidéztek bíróságra, tárgyalás miatt, a tartás díj csökkentése érdekében. Azonban apám hamis indokkal kérte a csökkentést, tehát kitalált dolgokat, hogy pénzt kértem és nem adott ezért nem keresem. Azonban anyukámat és engem ez nem érdekel, mármint hogy hazugsággal kezdeményezte az eljárást, elmúltam 18 éves, áprilisban végzek szakközépiskolában, majd pedig érettségit teszek és egyetemen folytatom tisztjelöltként a tanulmányaimat. Nem tartjuk szükségesnek a pénzét, főleg így nem. Ráadásul kérvényezte, hogy minden éven felül vizsgálják, hogy iskolában járok. Anyukám perrel indította meg a fizetést, hiszen itt hagyott minket, még 1 éves koromban, majd 6 évig nem fizetett, aztán a bíróság kifizette vele.Szóval anyukám kezdeményezte régen az eljárást, azonban mára minden megváltozott, nevelőapámmal élünk, minden körülmény tökéletes. Jól tanulok, céljaim vannak. Nem ér semmiféle negatív hatás. (vér szerinti apámon kívül) Ebben az esetben a beidézés előtt jogosultak megtehetjük-e, hogy panasznapon az eljáró bírósághoz fordulva nyilatkozatot tegyünk, hogy lemondunk, és csatoljuk anyukám keresetigazolását illetve a bizonyítványaim fénymásolatát, az iskolalátogatási papírokat, valamint a tanulói jogviszony fennállásáról szóló papírokat, félévim fénymásolatával együtt?
Tehát konkrétan a csökkentést elutasítanánk, és lemondanánk a további jogosultságról. Illetve kérelmezte, hogy fizessük vissza, ha nem járok iskolába. Ebben az esetben nem szeretnénk visszafizetni. Azonban lemondanánk mindenről. Nem szeretnénk tárgyalásra menni, mert ilyen ember aki hazudik a saját fia nevében... Nem szeretnénk ezzel foglalkozni, és nem is tartózkodunk itthon a tárgyalás idején. Van erre lehetőségünk?
Aki azt írja, hogy ne hisztizz, az abnormális, valószinűleg ő is egy a léha, lump, gyereke után nem fizetők közül, azért az az álláspontja ami.
A 18. életéved betöltését követően nem vagy köteles elfogadni a tartásdíjat, kivált, ha egyébként is jó körülmények között élsz, még inkább, ha édesapád keveset keres.
A látogatását tőled nem kényszerítheti ki a tartásért cserébe, ha erre ő egyébként érdemtelen.
A panasznapot megvárni nem kell, az ügyben eljáró bíróság felé közvetlenül lehet címezni egy beadványt, vagy nyilatkozatot.
Az iskolalátogatást édesapád valóban jogosult ellenőrizni, feltéve ha fizet is.
Én úgy gondolom, hogy a viselkedésére tekintettel azért csak fogadd el azt a kis pénzt is, ami neked JÁR, hiszen az apa nem csak addig apa, amíg a gyermeket nemzi, hanem utána is, amikor anyagilag helyt kell állnia, hiszen a születést, a létedet nem te kérted, az rajta múlt és édesanyádon. Nos, ezek után az a minimum, hogy a maga szerény módján hozzájárul a neveltetésedhez, a jövődhöz. A pénzt szerintem fogadd el, bármennyi is lesz az, parkoltasd egy számlán, lehet, hogy egyszer még jól fog jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!