Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyenkor mit lehet tenni?

Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Anyámnak a nagyanyja meghalt... a temetése 320 ezer ft-ba került amin ott se voltunk, mert nem tudtunk a halál hírről, nem szóltak nekünk. Most nem rég kaptunk egy idézést, hogy hagyatéki tárgyalás lesz. Nem mentünk el, mert 200 km-re lakunk a helyszíntől. Anyám gondnokság alatt áll, rossz egészségi állapotban van. Az Ő kis rokkantnyugdíjából és az én közmunkásbéremből élünk. Maga az utazás + hayatéki illeték 30 ezer ft-ba került volna.

Most megörökölt egy 320 ezer ft-os temetési számlát, 3-man örökölnek, 100 ezer ft. fejenként. Ezt nem tudjuk megfizetni, fellebezni lehet, de azért is 10.000 ft. illeték bélyeget kell megfizetni. Sokszor élelemre sem jut, nem hogy ilyen HÜLYESÉGEKRE dobáljuk ki a pénzt. Én életemben azt a nagyit nem láttam, Anyám is több mint 10 éve nem beszélt Vele. Minek fizessek ki azért akár egy centet is mert most az hirtelen meghalt? Mit tegyek?

2016. febr. 23. 19:23
 1/6 anonim ***** válasza:

így utólag?

fellebbezés és le kell mondani az örökségről. akkor számla se lesz.

de egyébként nagyon nem tiszta. olyan nincs, hogy csak tartozást örökölni. kell ott még lennie valami hagyatéknak, ami ugyancsak részben a tiétek.

2016. febr. 23. 20:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Egy 30 ezer ft-os letéti számlá kezelt valami... de kösz, az fedezi a 320 ezret...
2016. febr. 23. 20:56
 3/6 anonim ***** válasza:

lakás? ruha? bútor? ékszer? semmi?

egy régi szerkény önmagában többet érhet, mint a temetés költsége...

2016. febr. 23. 21:15
 4/6 A kérdező kommentje:

2 tételt említett a határozat...

Az egyik ez a 30 ezer ft-os valami, a másik meg a hagyatéki teher azaz a temetés.

Más nincs feltüntetve.

2016. febr. 23. 21:54
 5/6 ConnectCare ***** válasza:

Ki vagyok én, hogy ítéljek, de...

...az idézést egy közjegyző küldte, bizonyára olyan lapon, amin rajta volt a neve és a telefonszáma is. Egy telefont sem lehetett megejteni ez ügyben, hogy mégis mit lehet tenni? Egy hivatalos levél nem megfázás, nem múlik el magától!

...hülyeségekre? A világítós cipő, az hülyeség, de a dédnagyi temetése? Na meg mindegy, jött-e szembe valaha vagy nem, de akkor is rokon, ki állja a költségeket, a szomszéd Józsi? Tessék úgy felfogni, hogy ha anno nincs a mama, akkor nincs anyuka sem és akkor a kedves kérdező ba...atja.

2016. febr. 23. 22:09
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem ezt írnád, ha havi 52.000 ft-ból kellene megélned...

Nem mellesleg felhívtam a hagyatéki tárgyalás előtt a közjegyzőt, hogy megkérdezzem kb. mire számítsak és úgy beszélt velem mint a kutyával. Felkeresek ezzel egy ügyvédet, nincs mit tenni.

Amúgy meg Anyám nem egyedüli örökös, a Tatámnak van 2 testvére is, azok közvetlen, egyenesági rokonok, fizessenek azok!

2016. febr. 23. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!