Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért kirúghatnak?

Ezért kirúghatnak?

Figyelt kérdés
A munkaadóm rendszeresen hétvégén hívogat telefonon, mindenfélével. Érdekesmód hétköznap nem hív, vagy csak ritkán. A másik, amitől nagyon begurulok, ha ráadásul edzés közben hív. Mindezt megelégelve egész hétvégére kikapcsoltam a telefonom, hétvégén nem akarok én munkával foglalkozni. Ez miatt elbocsáthat?
2016. febr. 21. 20:04
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

NEM!

Ha a szerződésedben nincs kikötve rendelkezésre állás, akkor emiatt nem rughat ki, sőt, még vele szemben volna helye elmarasztalásnak.

2016. febr. 21. 20:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Nincs, a hétvége pihenőnapnak van kiadva a szerződés szerint.
2016. febr. 21. 20:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Majd kirúg más miatt ha akar.
2016. febr. 21. 20:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyszerűen csak visszaél vele, hogy tudja, hogy hétvégén mindig ráérek, mert nem járok bulizni, meg sehova. Karácsony előtt is volt egy kis túlóra, aminek persze a fizetésemben nem volt látszata. Örülhet, hogy talált egy ilyen hülyét, mint én... még nem is akarta, hogy elmenjek, amikor mondtam, hogy munkahelyet fogok váltani, mert szarul fizető munka.
2016. febr. 21. 20:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Tedd a számát black list-re.
2016. febr. 21. 20:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja! tiltsd a számát hétvégén és kész, ha rákérdez mond neki hogy a családdal vagy a hétvégeken, piáltok meg hasonlók.
2016. febr. 21. 20:41
 7/8 anonim ***** válasza:
majd kirúg és felvesz helyetted más embert aki elérhető, sajnálom de ilyen ez.
2016. febr. 21. 20:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem sokat veszít vele ha kirugja ez a bugris, elmegy egy msik helyre ahol normálisabb a főnök és még az is lehet hogy a fizetése is jobb lesz.
2016. febr. 21. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!