Facebook képeket lehet legálisan ismételten feltölteni?
Figyelt kérdés
Ha egy facebookon megosztott képet letöltök, és feltöltöm a saját oldalamra, az törvényellenes? Arra gondolok, hogy külföldi oldalak tartalmát én letöltöm, felteszem a magyar oldalamra, hogy a magyar közösség is láthassa, de mondjuk linkel jelzem, hogy honnan van a kép... vagy forrás megnevezése nélkül is lehetne?2016. febr. 7. 14:11
1/6 A kérdező kommentje:
Nem akarom amúgy forrás megnevezése nélkül, csak pl van olyan kép, amit letöltenék, kicsit szerkeszteném, és az lenne a cover fotó... meg ha pl 3 kép összeollózásából csinálok 1 montázst, azt mennyire szabad? Jól gondolom, hogy amint feltette facebookra, onnantól szabadon felhasználható?
2016. febr. 7. 14:28
2/6 anonim válasza:
Igen, amit valaki kirak facebookra az használható.
3/6 A kérdező kommentje:
Most találtam egy ilyen leírást, itt mást írnak sajnos:
2016. febr. 7. 14:44
4/6 Gugu Gabor válasza:
Nem használhatod szabadon kivéve ha külön meg van jelölve hogy szabadon felhasználható pld Creativ Common licenszek.
Egyébként egy email üzenet bármi a tulajdonosnak amiben az engedélyét kéred a kép használatára és persze megadja akkor ennyi.
5/6 A kérdező kommentje:
Értem csak annyifélét csinálnék, hogy ez így macerás lenne... pl egy montázshoz 3-4 képből is részleteket használnék, vagy mémekhez felhasználnék több egyéb facebook oldalon felhasználhatót (amit a tulaj rakott ki alapbol)...
2016. febr. 7. 15:16
6/6 A kérdező kommentje:
Most pl. egy tájképet töltöttem le, abból kivágtam a közepét (területileg a fele kb.) és tettem rá egy kis szinezést is. Ezt megtehetem, vagy ezért is pereskedhetnek?
2016. febr. 8. 21:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!