Mit tehet az ember ilyen esetben?
"Ha a neve valós, akkor is ott a 2-es pont. A karakter valójában nem a tulajdonod, így nem követelheted vissza."
Nem azt követeli vissza, hanem a pénzét, te farokh..
A csalás az csalás. Börtön jár érte.
2016. febr. 7. 12:10
12/23 A kérdező kommentje:
szerintem téves amit mondasz, mivel a szerver tört nem tudom, biztosan nem értesz hozzá nem te a szégyened. A rendőrség nem hiszem hogy foglalkozna "karakter" lopással. Az okirat hamisítás meg mint bankszámlakivonat hamisítás olyan dolog. Hogy ne hidd el facebookon vagy 10.ed rangú oldalon lévő embereknek. amit mondanak. Hiszen egy facebookon történő megállapodás mennyire lehet igazi megállapodás ezt fejtsétek ki nekem légyszíves. Hiszen oda bárki regisztrálhat akármilyen névvel,címmel stb. Így az mennyire számít tényleges megállapodásnak ha ott beszél az ember.
A rendőrség biztosan nem foglalkozik karakterlopással. Azonban itt nincs semmiféle karakterlopás, itt csalás van. A rendőrség viszont csalásokkal egészen biztosan foglalkozik. Az, hogy milyen apropó lett felhasználva a csaláshoz, már más kérdés.
A csalás büntetőjogi tényállása a leírásod szerint megáll.
A csóka hamisított egy okiratot és azt használta fel, bizonyos jog, lehetőség, előny megszerzéséhez.
2016. febr. 7. 12:19
Bármilyen megállapodás, ha az egyébként törvényes, érvényes szerződésnek minősül. Még a szóbeli megállapodás is. Igaz, azt elég nehéz bizonyítani, de persze nem feltétlenül lehetetlen.
2016. febr. 7. 12:22
15/23 A kérdező kommentje:
igen törvény közeli családba születtem, keresztanyám ügyészvolt sokáig. Lehetséges hogy az okirat hamisítás fent áll. De ha nincsen károsult, mivel nincs anyagi vonzata annak amihez a hamis okirattal előnyre tett szert. Így szerinted ez hogy nézki?
Már hogy ne lenne károsult. Aki az accot adta ellentételezés fejében, az a károsult.
2016. febr. 7. 12:29
17/23 A kérdező kommentje:
Az account szabályzatában benne van. Mármint a szervernek, hogy pénzért nem teheted, és eladása csak saját felelősséggel lehetséges azt sem pénzért hanem "kreditért" amit az oldalon vehetsz.. hülyeség! A szerver privátszerver ami illegálisnak minősül mivel fizetős játékról van szó, így magában viccesen fogalmazva az is illegális hogy ott játszol. Persze nem de nem eredeti a szerver. Mivel a karaktered nem létezik mint pl: Ncore account mivel az is illegális így még mindig nem értem mivel lenne károsult
Az a szabályzat nulla. Csak egy közted és az acc biztosítója közötti szerződés. Érvényes, de nincs behatással a csalásra. Az a csalás amiről írsz, megtörtént.
Aki mást anyagi vagy más előny szerzése végett tévedésbe ejt, vagy tart az csalást követ el.
A te szerződésed az account vonatkozásában egy teljesen más polgári jogi szerződés, ehhez a rendőrségnek köze nincs. Hogy te eladtad az accodat, azt a szerver üzemeltetője kifogásolhatja, polgári per keretein belül.
Már ha akarja.
2016. febr. 7. 12:43
19/23 A kérdező kommentje:
oké vezessük le. Van a személy akit átvertek: feljelentést tesz maximum név alapján. El mondja mi történt. Köztük van legalább 200km biztosan. Ha esetleg ott is van a feljelentés mi a bizonyíték a srác ellen? Egy kamu bankszámlakivonat, amit be kell bizonyítani hogy ő küldte, annyi nem elég hogy facebookon küldte és kifényképeztem, meg itt a pdf fálj amiben valószínűleg minden hamis.
20/23 A kérdező kommentje:
egyet értek azzal amit mondasz,papírforma szerint így működne a dolog. De tudjuk hogy Magyarországon a számlák idejében való megérkezésén kívül semmi sem papírforma alapján működik. Meg annyi tényállást kéne bebizonyítani hogy ezt az ügyet bűncselekmény hiányában elkaszálják. Ha nem értesz ezzel egyet kérlek fejtsd ki.
Kapcsolódó kérdések: