Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tudnátok segíteni hogy terhelt...

TappancsMancs kérdése:

Tudnátok segíteni hogy terhelt hagyatéktól hogyan lehetne megszabadulni? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Testvérek elfogadtunk egy valójában értéktelen örökséget, három ingatlan és mind csak tulajdoni hányad. Nincs rajtuk túl nagy követelés de annyira eladhatatlanok értéktelenek hogy csak húzódik a dolog. Végrehajtási jog van rajtuk. A területek 15-30-55 e Ft értékre becsültek. Árverésen vannak de így osztott tulajdonként nem lehet majd eladni. Senki vesz olyat hogy 1/16-od rész legelő és ilyenek.

Mit lehet csinálni hogy el legyen adva és akkor kifizetik a tartozásokat (220e és 60e Ft) és legfeljebb semmit se kapunk. Az se baj csak hogy lehet ezt megoldani?

2016. jan. 23. 18:09
 1/1 ConnectCare ***** válasza:

Amennyire én tudom, ez esetben nem nagyon van megoldás.

A tartozásokat kifizetni ha jól értem a kedves kérdező nem akarja vagy nem tudja, az árverés sikertelen, tehát az idők végezetéig lehet ezt így húzni.

Esetleg rá lehet venni a többi tulajdonost, hogy ők is adják el a részüket és meg lehet próbálni egyben értékesíteni az ingatlant, akkor hátha eladható.

2016. jan. 23. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!