Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Terhelhet engem azért felelőss...

Terhelhet engem azért felelősség ha egy bejegyzett cég illegális árut ad el nekem?

Figyelt kérdés

Egy bejegyzett cég, névvel címmel árusít valamit, külön kiemelve, hogy legális. Ha kiderül, hogy mégsem az, és én vettem tőlük, akkor számít az, hogy én abban a tudatban voltam, hogy legális terméket vásárolok?

És ha egy magánszemélytől vásárolok?

A kérdésem csak szimpla érdeklődés, természetesen soha nem vettem és nem is fogok olyan terméket amelynek a jogi státuszával nem vagyok 100%ig tisztában.

2016. jan. 19. 08:45
 1/3 anonim ***** válasza:

Attól függ. Pl az a termék legális, csak a kereskedő úgy hozta be, hogy elfelejtette levámolni, de te kapsz róla rendes számlát, akkor nem, hiszen nem a te kötelességed ellenőrizni (pl veszel egy fejlámpát).

A termék legális, de ránézésre megállapítható, hogy illegális úton jutott az országba, ekkor te is felelős vagy (pl, zárjegy nélküli dohányáru).

A termék illegális, ekkor szintén felelős vagy (pl, kábítószer).

2016. jan. 19. 08:48
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen. Orgazadaság bűntettét követed el.
2016. jan. 19. 09:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, hiszen ebben az esetben nem csak az eladást, hanem a birtoklást is büntetik. A vásárlással az illegális áru a te birtokodba kerül és erre szokták azt mondani, hogy a törvény nem ismerése nem mentesít a betartásuk alól.
2016. jan. 20. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!