Bevándorlási kérdés nem EU-s állampolgárral kapcsolatban. Mit jelent ez a hozzájárulás rám nézve?
Az albérlőnk egy iráni állampolgár, itt tanul. Most arra kér, hogy írjak alá egy dokumentumot, amelyben hozzájárulok, hogy Ő meghívja az apján 30 napra Magyarországra.
Ez nem a klasszikus meghívólevél, a szövegezése a következőképpen néz ki:
"Alulírott (én), mint tulajdonos/haszonélvező/egyéb, hozzájárulok ahhoz, hogy (iráni bérlőnk) meghívja (apja neve) X dátumtól Y dátumig, azaz X napra.
Aláírás, dátum, két tanú"
Mi a fene ez a dokumentum, milyen kötelezettségekkel jár ez rám nézve? Akárhol turkálok a neten, nem találtam ilyet. Sőt, azt sem, hogy ha látogatóba érkezik egy iráni állampolgár, akkor milyen feltételekkel utazhat be az országba.
Bármilyen infót nagyon hálásan köszönök előre is!
Gyakorlatilag felelősséget vállalsz a teljes ellátására, az itt tartózkodása idejére. Befogadó nyilatkozat.
Kérdezz rá egy ügyvédnél is, vannak a neten ingyenes oldalak. (N)
Valószínűleg meghívó levél... Ilyen nekünk pl akkor kell, ha Azerbajdzsánba szeretnénk menni és azt a hotel állítaná ki, ahol megszállnék.
Amit tudok javasolni, hogy ne itt kérdezd, hanem mindenképpen vedd fel a kapcsolatot az illetékes állami szervekkel és tudd meg tőlük, hogy van e szűkség meghívó levélre az Iránból érkező állampolgárok felé, illetőleg ha igen, akkor erre jogosult vagy -e és ha igen, akkor a te feladatod -e ennek a hitelesítése...
Fogadok 20 $ ba hogy berlod nem Irani allampolgar.
Tudod mit, megemelem 100$ ra.
Kuldjel egy kopiat priviben az utlevelerol ahol a جمهوری اسلامی ایران Jomhuri-ye Eslāmi-ye Irān a kiallito orszag es utalom at a $-t.
Köszönöm a válaszokat. Beszéltem a Bevándorlási Hivatallal, rám nézve ez nem jár semmilyen jogi kötelezettséggel. A meghívó fél a fiú, ez feltétele az apja vízumának.
Én, mint szállásadó, adminisztratív szinten beleegyezek, hogy ott lakjon, illetve a BH-nak lesz egy címe, hogy az adott ember hol tartózkodik (elvileg).
Egyébként bizonyos országok esetében 90 napig turistaként lehet az országban tartózkodni (a térségből pl. Izraelre igaz ez), míg a legtöbb közel-keleti ország esetén már a belépés is szigorú vízumfeltételekhez kötött.
Ezért kell egy komplett paksaméta a bérlőnk apjának, hogy egyáltalán bejusson az országba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!