Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen létezik? Jól érzem hogy...

Ilyen létezik? Jól érzem hogy át lettem verve?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy elektronikai cikket. Kiderült hibás, gondoltam nem baj akkor visszamegyek kicseréltetem. Nem 3 napon belül hanem még aznap visszavittem. Az eladó megnézte és nem volt másik raktáron, ezért közölte velem hogy odaadja az összeget utalványként amit levásárolhatok. Mondtam hogy inkább készpénzben szeretném mert nekem az a termék kell és akkor megveszem máshol. Erre közölte hogy ilyen kötelezettségük nincsen, mert az ide tartozó jogszabály már rég nincs életben, és hogy le tudom vásárolni. Akkor én elmondtam neki hogy nekem nem kell más holmi, nekem az a kimondott cucc kell amire spóroltam és azért vettem meg itt, mert olcsó volt. Nekem nem az a célom hogy itt elköltsem a pénzem hanem hogy azt a bizonyos holmit megvegyem, és ha nincs akkor meg akarom venni máshol és ne szórakozzon már. Persze nem adta vissza a pénzt, szóval ott vagyok hogy van egy kicseszett utalványom amiből tudok venni valami haszontalan szarságot ahelyett hogy elmehetnék és megvehetném máshol. Mit lehet ilyenkor tenni? Átvertek?
2016. jan. 9. 17:34
 1/6 anonim ***** válasza:
Fordulj a fogyasztóvédelemhez.
2016. jan. 9. 17:39
 2/6 anonim válasza:
0%
Szerintem nem vertek át, nagyon sok helyen nem adnak vissza pénzt.
 3/6 anonim ***** válasza:

Jól érzed.

[link]

4/6 anonim ***** válasza:

Tényleg jól érzed. Valamiért jól bevett szokás, hogy ilyen esetben kapsz egy vásárlási utalványt...

Szerintem vissza kellett volna adniuk a pénzedet.

2016. jan. 9. 17:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Első körben visszamész, és kivered a balhét. Ha megvan az eredeti blokk, jegyzőkönyv, bármi papír, ami igazolja, hogy az ott vásárolt hibás áruért kaptad az utalványt, eleve nyert ügyed van. Ne hagyd magad, hívasd oda a boltvezetőt, kérd el a vásárlók könyvét, ha nem adják vissza a pénzed, ne gyere el addig, amíg ezt írásba nem adják, pontos dátumokkal, mi mikor történt és miért, aláírással, pecséttel Nem fog idáig fajulni a helyzet, ha kellő határozottsággal közlöd, hogy innen egyenesen a fogyasztóvédelemhez mész, jegyző könyvet kérsz, és a vásárlók könyvébe is beírod, mi történt, meg fogod kapni a pénzed, mielőtt erre sor kerülne.

Nekem volt már hasonló ügyem cipőboltban is, elektronikai üzletben is, nem hagytam, hogy levásároltassák velem a pénzt, csak határozott, elszánt fellépés kérdése.

2016. jan. 9. 18:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha a termék rossz és nem tudják kicserélni, sem megjavítani nem óhajtják/ nem lehet, akkor kötelesek bizonyos időn belül , a pénzt visszafizetni!
2016. jan. 9. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!