Ha valaki felnyom és megbukok akkor milyen mélységig néz utánam a NAV?
Mondok egy példát.
Van egy kis vattacukros bódém vagy éppen masszőr vagyok. Jön egy vendég (navos) akinek nem adok számlát. Megbüntetnek majd gondolom megnézik a számláimat és ha találnak valami egyéb utalást/bevételt amit nem adóztam le akkor napi 100%os kamatként levámolnak engem?
Nem konkrét esetre vonatkozik kérdésed, hanem két, nem éppen rokon foglalkozást hozol fel például.
Ne is várj ez esetben konkrét választ.
.
Például:
- megtörténhet, hogy annyira megtetszel a NAVosnak, hogy párjául választ és örök hűséget fogad neked;
- lehet, gyerekkori barátjára ismer benned, és ezért csak ennyit mond: "máskor jobban vigyázz!"
Szia!
Már maga a kérdésfeltevés sem életszerű - ez nem sértés, csak arra vonatkozik, hogy az embereknek teljesen torz képe van a NAV-ról. Egyrészről alulértékelik (csalnak orrba-szájba), másrészről túlértékelik (állandó és felesleges rettegés).
A helyszíni ellenőrzéshez kicsi hal vagy szerintem, a próbavásárlás nyílt árusítású boltokra/standokra vonakozik, a beidézéses vizsgálat, ami az elsöprő többség pedig olyan, amire tudsz készülni.
A következő a tanácsom:
- Ha nem akarsz adózni, akkor vállald ezt "méltósággal" és intelligens módon számolj a következményekkel
- Ha adózni szeretnél, akkor tedd rendbe a papírjaidat
DE: mindkét esetben menj el szakemberhez, esetleg többhöz is, és szánj rá pénz (10-15 ezer - piára lehet többet költesz), és járd körbe a dolgot.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!