Ha egy fiú (15 éves) megöli az apját azért mert terrorizálja, és veri, tönkreteszi az életét, akkor ez minek minősül? Milyen bűntetést kap?
Figyelt kérdés
2016. jan. 7. 19:07
1/27 anonim válasza:
Gyilkosság és rajtam múlna, akkor életfogytiglanit.
2/27 anonim válasza:
Mivel fiatalkorú így nem kap olyan súlyos büntetést mintha már 18+ lenne. De így is úgy is emberölés ez is. Javítóintézetbe kerül ahol fiatalkorúak vannak.
3/27 anonim válasza:
Nem tudom,de ne ölje meg,azzal csak ő kerül nagyobb bajba,hiába,hogy én is mélységesen megvetem az ilyen szülőket(bár nem lehet annak nevezni őket)!
A gyámhatóságokhoz kell fordulni,ezért találták ki.
4/27 anonim válasza:
Nézz utána a neten.
Bántalmazó környezetből nem csak gyilkosság útján lehet megszabadulni. Feljelentést lehet tenni gyámhatóságnál, gyermekvédelmiseknél, látlelet birtokában rendőrségen.
5/27 anonim válasza:
Gyilkosságnak minősülne. A büntethetőségbe bőven benne van egy 15 éves, súlyos éveket kapna szerintem, de lehet 25-30 éves korára kiszabadulna. Persze 18 éves kor után, a rendes börtönbe kerülne.
6/27 A kérdező kommentje:
De miért a gyereket büntetik ezért? Nem elég neki az hogy egész életében szenvedett? Hisz pont emiatt tesz olyat amiről ő is tudja hogy nem szabad.
2016. jan. 7. 19:19
7/27 anonim válasza:
Mert gyilkosság. Sikerült felfogni, vagy magyarázzuk még?
8/27 A kérdező kommentje:
A gyámhivatal, meg azok hogy feljelenti az illetőt, nem érnek semmit. Csak a saját helyzetét rontja el, mert nincs bizonyíték hogy a szülő ilyen. Így aztán csak az lenne hogy magát keveri bajba és csak az apja mégjobban bántja.
2016. jan. 7. 19:22
9/27 anonim válasza:
Mi jogod van elvenni az életét? Még akkor sincs, ha megver, ki vagy te, Isten? jelentsd szépen fel a gyámhivatalnak, majd ők jól meghurcolják.
10/27 anonim válasza:
Összepakolsz, besétálsz a rendőrségre v a gyámügyre és a rossz otthoni körülményekre hivatkozva kéred az intézeti elhelyezésedet, kb ennyi.
Amire készülsz az előre megfontolt/tervezett emberölés, javítóba kerülsz, majd a 18. szülinapodon átvisznek fegyházba. Nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!