Van valamiféle jogszabály erre? Nagyon fontos!
"Mennyi minijogász van itt azta. Azért gondolom mert forditotz helyzetben igen is van erre jogszabály, ha a nő lenne házas.na de köszönöm több választ nem várok"
Én speciel ügyvéd vagyok, és NINCS erre jogszabály, sem akkor, ha a férfi lép félre, sem pedig akkor, ha a nő.
Nem rendőrállamban élünk - hála Istennek - nem számít minden erkölcstelenség automatikusan bűncselekménynek is.
Ez ilyen egyszerű. Szörnyű szemétség félrelépni, megcsalni, stb., de NEM BŰNCSELEKMÉNY. Egy dolog az erkölcs és a társadalmi megítélés, és más dolog a jog. Ennyi.
Pattoghatsz, amennyit akarsz, és sértegetheted a válaszolókat (akiknek igazuk van, megjegyzem), de ettől még a tényeken nem változtatsz semmit.
Mellesleg nem tudom, hogy mivel lennél előrébb, ha pl. kapna érte - mondok valamit - 50.000,- Ft bírságot... Nonszensz, amit mondasz.
kedves utolsó válaszoló, 100%-ig egyet értek veled, magam is valami hasonlót készültem írni, mielőtt megláttam a te válaszod; és hogy mi haszna lenne az egészből..? nem nehéz kitalálni, minden valószínűség szerint a mai napig nem sikerült feldolgoznia a vele történteket (jelzem, ez nem lehet könnyű, de kétlem, hogy a bosszú lenne a megfelelő gyógyír a sérelmek elengedéséhez), szóval, azt gondolom, valamiféle elégtételt kívánt volna venni azokon a kedves kérdező (ismerőse), akik megbántották...
távol álljon tőlem, hogy kéretlenül osztogassak tanácsot, de talán most mégis megkockáztatom: vsz nagyban segíthetne az elhagyott félnek túl lennie ezen az egész fájdalmas tapasztaláson, ha jogilag is lezárná a házasságát, nem is értem, miért húzódik ilyen sokáig, ha egyszer már a gyermekvállalás is terítéken van a másik oldalon, nyilván nem szándékozik már helyreállítani a házasságát a férj, ha ilyen szinten elköteleződött máshová...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!