Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most akkor a libsiknek kell a...

Most akkor a libsiknek kell a házasság, vagy nem?

Figyelt kérdés

Régen mindig azt hallottam tőlük, hogy a házasság egy elavult intézmény, ami a jövő társadalmában már nem lesz.

Mostanában viszont ők beszélnek a legtöbbet a házasságról, sőt ki akarják terjeszteni azt a homárokra is.

Tehát újabban nem csökkentenék, hanem növelnék a házasságok számát. Ez így nem ellentmondás?

2016. jan. 5. 16:31
 1/9 anonim ***** válasza:
83%

Nincsenek libsik gyakorlatilag, felejtsük már el ezt. A liberalizmus alapvetően egy szép eszme volt, kár, hogy mára puszta szitokszóvá vált, akik támogatják a melegek házasságkötését azok sem vallják magukat feltétlen liberálisnak.

[link]

2016. jan. 5. 16:38
 2/9 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy régen mást jelentett, azonban már az említettek gyűjtőszavává vált, ezért használom. Ha azt írnám, hogy Engelsista vagy feminista, azzal csak egy részüket céloznám meg és nem is biztos, hogy magukra vennék.

Viszont ha azt írom, hogy libsi, az említett biztos, hogy magára ismer.

2016. jan. 5. 16:47
 3/9 anonim ***** válasza:
29%
Látom sokan magukra ismertek.
2016. jan. 5. 16:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
nem ismer magára, mert már csak egy szitokszó. én biztosan sok dologban liberális elveket vallok, de úgy gondolom, hogy ezzel minden ember így van, nincs tiszta libsi, de konzervatív sem. de mondjuk hogy én libsi vagyok és házas, elfogadom, ha valaki nem akar házasságban élni és mivel kb. 10 perc alatt el lehet válni, nyilván nem annyira fontos már, mint 100 évvel ezelőtt. a melegekkel semmi bajom, a házasságuk sem zavar különösebben, hiszen egy együttélés nagyjából ugyanaz, mint a házasság. azt nem szeretem ha nagyképűen az arcomba tolják a másságukat, viselkedjenek normális emberként, az nem érdekel mit csinálnak az ágyban, az mindenkinek a magánügye.
2016. jan. 5. 16:55
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Ők maguk sem tudják.
2016. jan. 5. 17:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a házasság nem is feltétlen elavult, de szerintem alapvetően csak egy jelkép. Nem azon múlik, hogy két ember le tudja-e élni egymás mellett az életét. Annyira nem, hogy a KSH szerint 2012-ben 36161 házasságra jutott 21830 válás. Ennyire fontos dolog manapság a házasság.

Viszont, ha valaki(k) akar(nak) házasodni, úgy érzi(k), a személyes boldogsága(/boldogságuk) múlik rajta, akkor felőlem házasodjon, akár meleg, akár nem. Ez rám csak akkor tartozik, ha valaki velem akar házasodni. De ha egyszer két idegen házasságából csak annyit látok, hogy van egy egyengyűrűjük és semmi hatással nincs az életemre, minek álljak az útjába?

2016. jan. 5. 17:55
 7/9 anonim ***** válasza:
41%
Ez nem a házasságról szól, nem tudom neked miért nem nyilvánvaló, hanem az egyenlőségről. A libsik nem a házasságért lobbiznak, hanem azért hogy egyenlően illesse meg a lehetőség azokat akik élni szeretnének vele. Vili?
2016. jan. 5. 18:02
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

A b_zik is házasodhatnak!

Vehetnek el nőt, ha "férfiak".

És mehetnek hozzá férfihez a "nők".

2016. jan. 5. 18:09
 9/9 anonim ***** válasza:
10%
Kell, de hosszú távú céljaik között szerepel, hogy csak a b_zik és a leszbik házasodhassanak.
2016. jan. 5. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!