Most akkor a libsiknek kell a házasság, vagy nem?
Régen mindig azt hallottam tőlük, hogy a házasság egy elavult intézmény, ami a jövő társadalmában már nem lesz.
Mostanában viszont ők beszélnek a legtöbbet a házasságról, sőt ki akarják terjeszteni azt a homárokra is.
Tehát újabban nem csökkentenék, hanem növelnék a házasságok számát. Ez így nem ellentmondás?
Nincsenek libsik gyakorlatilag, felejtsük már el ezt. A liberalizmus alapvetően egy szép eszme volt, kár, hogy mára puszta szitokszóvá vált, akik támogatják a melegek házasságkötését azok sem vallják magukat feltétlen liberálisnak.
Tudom, hogy régen mást jelentett, azonban már az említettek gyűjtőszavává vált, ezért használom. Ha azt írnám, hogy Engelsista vagy feminista, azzal csak egy részüket céloznám meg és nem is biztos, hogy magukra vennék.
Viszont ha azt írom, hogy libsi, az említett biztos, hogy magára ismer.
Ha a házasság nem is feltétlen elavult, de szerintem alapvetően csak egy jelkép. Nem azon múlik, hogy két ember le tudja-e élni egymás mellett az életét. Annyira nem, hogy a KSH szerint 2012-ben 36161 házasságra jutott 21830 válás. Ennyire fontos dolog manapság a házasság.
Viszont, ha valaki(k) akar(nak) házasodni, úgy érzi(k), a személyes boldogsága(/boldogságuk) múlik rajta, akkor felőlem házasodjon, akár meleg, akár nem. Ez rám csak akkor tartozik, ha valaki velem akar házasodni. De ha egyszer két idegen házasságából csak annyit látok, hogy van egy egyengyűrűjük és semmi hatással nincs az életemre, minek álljak az útjába?
A b_zik is házasodhatnak!
Vehetnek el nőt, ha "férfiak".
És mehetnek hozzá férfihez a "nők".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!