Özvegyi nyugdíj feléledése kapcsán volna kérdésem. Apám 1953-ban született és 1979-ben halt meg. Anyukám most még dolgozik, nem nyugdíjas, kérheti-e az özvegyi nyugdíjat újra?
Figyelt kérdés
Mivel 2-en voltunk kiskorúak az öcsémmel, járt az özvegyi nyugdíj anyukámnak egészen 1996-ig, amig be nem fejezte az öcsém a gimit. Ő 1956-ban született.2016. jan. 2. 13:29
1/4 A kérdező kommentje:
Mármint anyám 1956-os születésű.
2016. jan. 2. 13:30
2/4 Dudok Andrásné válasza:
Szerintem árvaellátást kapott anyud utánatok.Neki szetintem özvegyi nem jár csak ha 10 éven belül halt volna meg apud,mikor ő eléri a nyugdijkorhatárt.Ha.nincs változás de nem tudok róla.
3/4 A kérdező kommentje:
Az árvaellátás nem értem,hogy jön ide,persze hogy kapott utánunk.A '93 előtt elhunytaknál nem 10,hanem 15 éven belül kell elérni a nyugdíjkorhatárt,de nem a mostanit nézik,hanem a halálakor érvényben lévőt,ami akkor 55 év volt.A jogszabályt el tudom olvasni,csak megerősítést szerettem volna hozzáértőtől,amit egyelőre még nem kaptam.
2016. jan. 4. 08:00
4/4 A kérdező kommentje:
Hátha valakit érint,ha már segítséget itt nem sikerült kapnom.Szóval már kapja is anyukám az özvegyi nyugdíjat,ami közel annyi,mint a saját fizetése,úgyhogy érdemes volt beadni a papírokat.
2016. jan. 29. 07:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!