Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Létezik-e olyan portál, ahol...

Létezik-e olyan portál, ahol előkalkulációt végezhet egy leendő nyugdíjas?

Figyelt kérdés
62 éves diplomás vagyok, jövő év elején mennék nyugdíjba. Meg van ugyan a 40 év szolgálati időm, hónapok óta munkanélküli vagyok. Érdekelne milyen nagyságú nyugdíjra számíthatok.

2014. aug. 7. 20:21
 1/6 anonim ***** válasza:
2014. aug. 7. 20:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Egyébként meg ennyit kéne a kis kezeddel begépelned:

[link]

2014. aug. 7. 20:23
 3/6 szántóvető ***** válasza:
48%
nekem járna valami 43 ezer Ft (a kalkulátor 42 év munkaviszonnyal számol) ez a kalkulátor rossz lehet,szerintem ennél többet kap egy 40 évet ledolgozott nyugdíjas.
2014. aug. 7. 20:39
 4/6 anonim ***** válasza:

A kalkulátorok jók-jók, de csak irányadóak.

Mindig annak az évnek a szabályait kell alapul venni, amelyikben elmegy nyugdíjba, mert a szorzók változnak!

Ja, és új szabály... a jogosultságot megelőző egy hónapon belül lehet kérelmet beadni, korábban nem. Néha még arra is morognak.

1952-es születésű? 62 év 183 nap a korhatár.

2014. aug. 8. 07:51
 5/6 Dudok Andrásné ***** válasza:
Nem tudom, mikori születésű vagy,de ha 53 előtti akkor elmehetsz jövöre.Hogy 40 év szolgálati időd van,még nem jelenti azt,hogy jogosult is vagy a nyugdijra. Ha ez ledolgozott idő akkor meg már el is mehetnél.A munkanélküli idő meg sehová nem számolandó be.De a mai állás szerint 1988. tól veszik az átlagkereseted 80% -át, mivel meg van a 40 év szolgálati időd.Nekem is meg lett a 40 év,kiszámolták,hogy az átlagom lett 73.ezer ft.és kapzam 57.000.ezret.De volt osztálytársam, aki csak 42.000.ftot kapott a 40. évre.Ez a volt fizetésedtől függ.
2014. aug. 11. 15:44
 6/6 A kérdező kommentje:

Az első válaszolóknak írom, hogy azok a kalkulátorok nem érnek egy kalap sz..rt sem, mivelhogy a korhatára 57 év.

Én pedig egy héttel elmúltam 62 éves. Milyen kalkulátor az, amely nem foglalkozik közvetlenül az érintett korosztállyal?

2014. aug. 23. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!