Ha a nemek közti egyenlőség az alkotmányba foglalt dolog, akkor miért csak a női melleket cenzúrázzák?
A női mellbimbó cenzúrázása kicsit olyan, mintha férfiként csak a makkunkat cenzúráznák ki :D
Egyébként én sem értem, miért tabu úgy általában véve egy meztelen test (nem azt mondom, hogy holnaptól mászkáljon mindenki pucéran, de az a képmutatás sem kellene, hogy egy kivillanó női mell már 18+ besorolást kap).
18:56
"Közalkalmazottként nem tesz a rendszer különbséget nemek között."
Ott tényleg nem. A versenyszférában viszont általános jelenség, h a férfiak többet keresnek a nőknél.
"Az, hogy te milyen fizetést kapsz az a te és a vállalat ügye"
Egyenlő munkáért, egyenlő bért kell fizetni. Törvény írja elő.
"Magadat árazod be a piacon."
Még egyszer: ha egy nő és egy férfi ugyanazt a munkát végzi, ugyanazt a bért kell kapniuk.
"Ezek szerint a férfiak törtetőbb jellemek. Pont olyan előnyük van, mint a nőknek a fizikai hátrány betonozásnál."
Mivan? o.O
"Vagy ez nem ugyan az, mert a vezető pozíció jól fizetett, hatalommal jár, az meg a kutyát nem érdekli?"
Általános jelenség mindenféle pozícióban, h a férfiak többet keresnek.
"Az, hogy a statisztikában miért keresnek jobban a férfiak azért van, amit fentebb leírtam a hajlandóságról."
A statisztikák az azonos pozíciókban dolgozók bérét hasonlítják össze.
"Egyenlő munkáért, egyenlő bért kell fizetni. Törvény írja elő. "
Rendben, idézd a törvényt. Ez nincs így.
Az van törvényben, hogy csak azért, mert valaki nő nem érhetik hátrányok. De ennek semmi köze a fizetéshez, mert egyéni megállapodás. A cégnek az az érdeke, hogy minél kevesebből állítson elő egy terméket, amit eladhat. Két férfi között is vannak különbségek meg két nő között is.
Hogy ki kap az üzleti világban több pénzt, az attól függ, hogy ki annyira törtető, ki állít elő akkora értéket, hogy a cégtől többet kapjon, hogy középvezető lesz vagy ilyesmi. Mert ha a tudása megvan, de pozíciót és pénzt nem kap (de egy tehetségtelenebb férfi igen) akkor átmegy a rivális céghez, és ott kamatoztatja tudását, amivel az eredeti cég károsul.
Kinek éri ez meg pusztán nőgyűlöleti okokból?
A statisztikák pedig azt mutatják, hogy x összeget keresők hány %-a férfi és nő. Erre pádig választ ott kaphatsz ha benézel egy nehézipari mérnökszakra, és egy kommunikáció és médiaismeret előadásra.
Felőlem járhatnak a nők is meztelen felsőtesttel.
Szerintem az elég hülye érv,hogy a női mellbimbó túl erotikus hatású.
Szerintem egy férfi mellbimbó is nagyon erotikus,sőt én azt szeretem legjobban a férfi testen:d
19:22
"Rendben, idézd a törvényt. Ez nincs így."
2003. évi CXXV. törvény
az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról
"21. § Az egyenlő bánásmód követelményének sérelmét jelenti különösen, ha a munkáltató a munkavállalóval szemben közvetlen vagy közvetett hátrányos megkülönböztetést alkalmaz, különösen a következő rendelkezések meghatározásakor, valamint azok alkalmazásakor:
f) a foglalkoztatási jogviszony vagy a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony alapján járó juttatások, így különösen a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 12. § (2) bekezdésében meghatározott munkabér megállapításában és biztosításában;"
"A statisztikák pedig azt mutatják, hogy x összeget keresők hány %-a férfi és nő."
Igen, vannak ilyen statisztikák is. De én arról beszéltem, mikor AZONOS POZÍCIÓKAT betöltő személyek bérezését hasonlítják össze etnikai, nemi, stb. alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!