Ebben a helyzetben van-e vmi jogi precedens? Mit tehetek ez ügyben jogilag?
Középiskolába járok, végzős vagyok és bajom van az osztályfőnökkel. 2015.12.16-án történt az az eset, hogy az osztály elég durván viselkedett tesiórán, (ofő a tesitanár) nem csinálták a feladatokat, bevallom... jöttek a veszekedések majd tanár mindenkit ki küldött, majd bement a tanáriba és ott is kiabált, vége lett az 1 órának, következő órán szétdobálták a narancshéjat előadás közben (ünnepély volt) összeszedette velünk (én nem dobáltam, nem mondtam hogy nem szedem össze megcsináltam, közölte hogy pénteken nem lesz osztálykarácson. 2 óra múlva lementem a tanáriba megkérdeztem hogy biztos nem lesz! azt mondta hogy nem . nem mentem be pénteken ! Igazolatlant kaptam, ki gondolta volna, de nem ez a GOND,hanem !! dec 12 munkanapon köölte a tanár hogy nem kell suliba menni elintézi .. erre be írt hogy 12-én nem voltam suliban igazolatlan nap!! ilyenkor mi van??? ill. a pénteki osztálykarácson (ami nem volt megtartva,de kiderült hogy még is ) előtti napon csütörtökön se mentem be 5 óránk volt de 8 óra igazolatlan van bent !!? ilyenkor mit csináljak??
Az hogy bäfasß vagyok mert nem megyek be nem érdekel mert kívüláló nem látja,érzi hogy mi megy bent nap mint nap !
a bevallom... nál azt akartam írni hogy "bevallom én se csináltam a feladatot "
ILL. még annyit hogy eddig nem volt gondom a tanárral, sőt a 11 évet elég jó kapcsolatban zártuk le de idén már olyan kibírhatatlan.. és nincs az hogy már csak 1 év van hátra mert év végén érettségi, és ha így haladunk akkor megölöm magam aztán őt ....
kérdező voltam
Az igazolatlan hiányzásból származó szankciókat, természetesen az igazgatóval (ennek hiányában az igazgatóhelyettessel) kell közölnöd. Írj egy nyilatkozatot, hogy kéred az igazolatlan hiányzásaid eltörlését vagy igazolását, mivel önhibádon kívül, jóhiszeműen eljárva voltál a helyzet szereplője és ennek az igazolására te nem vagy köteles sem képes.
Esetleg a diákok érdekeiért felelős bizottságot vagy szakszolgálati képviselőt. Mindenképpen foglald írásba, hogy nem te ebben a helyzetben nem tudtál volna másképp eljárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!