Egyetemi vizsgalehetőségek kérdés? Mi van ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Előző félévben felvettem egy tárgyat, kétszer mentem el vizsgázni, de nem sikerültek, többször nem próbálkoztam. Most is felvettem, de nagyon elcsúsztam megint családi okok miatt, és nem biztos, hogy el tudok menni belőle vizsgázni.
A kérdésem az lenne, hogy ha nem veszek fel vizsgaidőpontot akkor ez a felvétel nem számít elhasznált vizsgaalkalmaknak (azokból 6 van ugye, de úgy osztom be, ahogy akarom, akár 3 félévre is: 3x2 vizsga? ) vagy ebben az esetben úgy tekintik, hogy elhasználtam vizsgaalkalmakat?
2015. máj. 29. 14:18
1/5 anonim válasza:
A tárgyfelvétellel nem használsz el vizsgaalkalmat. Tehát 5-ször is felveheted a tárgyat, és azt is csinálhatod, hogy az első felvételkor mész el 3 alkalommal, meg az utolsókor. (De ugye egy félévben csak egy tárgyból vizsgázhatsz háromszor, a harmadik különeljárási díjas. Vagy valami ilyesmi. Legalábbis a BME-n.)
2/5 anonim válasza:
Nem használsz el, viszont arra figyelj, hogy egy tárgyat általában 3x vehetsz csak fel, sőt láttam olyan egyetemet, ahol csak kétszer!
3/5 A kérdező kommentje:
konkrétan melyiket, második? én SZTE-s vagyok
első, köszönöm, akkor tehát szerintetek nem lesz probléma, ha csak a következő félévben csinálom meg?
első, nálunk mindenből lehet háromszor vizsgázni, térítés ellenében (800 ft tárgyanként)
2015. máj. 29. 15:24
4/5 anonim válasza:
Az intézmény TVSZ-ében van szabályozva, ha esetleg 1 tárgyat csak korlátozott alkalommal vehetsz fel. (Pl. nálunk a BME-n nincs ilyen megkötés.) Erre nincs központi szabályozást, csak a vizsgák számára (max. 6). És a vizsgák számába nyilván csak az számít bele, ahányszor ténylegesen vizsgázni próbálkoztál, az nem, hogy hányszor vizsgázhattál volna.
5/5 anonim válasza:
Szóval a tárgyfelvétellel nem veszítesz vizsgaalkalmat, de egy szó mint száz, nézd meg a sulid TVSZ-ét, vagy dobj egy emailt a tanulmányi referenseteknek. (Esetleg TO-ra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!