Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Üthetek vagy meg kell várnom...

Üthetek vagy meg kell várnom amíg engem ütnek meg?

Figyelt kérdés
Nagyon sok inzultus ér konkréttan néha olyanokat szólnak be,hogy ellesz vágva a torkom..csak úgy ismeretlen emberek.. elég rossz környéken élek..melyik az a pillanat amikor önvédelem és meddig önbíráskodás.. ha megtámad de előbb csavarom ki a kezét akkor az önbíráskodás? tehát hagynom kéne,hogy először megüssön?de mi van ha akkorát üt,hogy már nem bírok visszaütni vagy éppen késsel jön nekem? addig se eshetek neki mert engem büntetnek még meg ? hogy van ez? volt már,hogy egy ismeretlen férfi megrángatta a karomat,szorongatott és megszorított a csuklómat és húzott volna magával és őt megfejeltem (jobbhíjján)..de most tényleg nem védhetem meg magam ha valaki fenyeget késsel vagy már látom,hogy ütne akkor nem rúghatok belé?
2015. dec. 10. 16:30
 1/7 anonim válasza:
80%

Gázspray.

Olcsó,csendes,hatékony. És a szteroidos,drogos,kickboxert is leviszi.

Amúgy ezt jegyezd meg: "Inkább 2 rendőr kísérjen,mint egy pap."

2015. dec. 10. 16:43
 2/7 anonim ***** válasza:
6%

Ha valaki késsel neked támad, akkor az emberölési kísérlet, annak a fizikai erőszakot megfékezése elvileg jogos önvédelem. Az "elvágom a torkod" fenyegetést általában a cig.... izé cigarettások szokták mantrázni, ha pedig ellenük alkalmazol erőszakot, akkor mérget vehetsz rá, hogy másnap úgy lesz lehozva az eseted, mint "rasszista indíttatásból elkövetett bűncselekmény", szóval te jössz ki rosszul belőle. Ha cigarettások támadnak neked, akkor menekülj és hívd a rendőrséget, még akkor is, ha meg tudnád állítani őket, ugyanis ha ellenük egy nem cigarettás alkalmaz erőszakot, akkor azt fajgyűlölet, az ilyen esetekben meg tucatnyi jogvédő képviseli az "áldozatot", téged meg egy kirendelt ügyvéd. A jogos önvédelem alkalmazását amúgy is nehéz bizonyítani, minimum egy videofelvétel kell hozzá meg legalább 3 melletted tanúskodó ember, de mivel a cigarettások általában csapatban támadnak, ezért náluk mindig van legalább féltucat szemtanú, aki mellettük fog szólni. Ha nem cigarettásokról van szó, akkor alkalmazz erőszakot, bár akkor is csak a legvégső esetben, ilyenkor nem fogják rád sütni, hogy rasszista vagy, így meg még talán ki is jöhetsz nyertesen egy esetleges perből.

A magyar törvények szerint neked ilyenkor meg kell várnod, amíg a rendőrök kiérnek, még akkor is, ha az beletelik akár órákba is, addig pedig hagynod kell, hogy azt tegyenek veled, amit akarnak, ha pedig fellépsz ellenük, akkor jön a büntetőeljárás, ahol a vád jogosulatlan erőszak alkalmazása (illetve ha cigarettás támad meg, akkor még rasszista indíttatás is) lehet, ha pedig közben meghalsz, akkor úgy jártál, kellett neked akkor és ott lenned ahol.

2015. dec. 10. 16:52
 3/7 anonim ***** válasza:
87%

'Az "elvágom a torkod" fenyegetést általában a cig.... izé cigarettások szokták mantrázni, ha pedig ellenük alkalmazol erőszakot, akkor mérget vehetsz rá, hogy másnap úgy lesz lehozva az eseted, mint "rasszista indíttatásból elkövetett bűncselekmény", szóval te jössz ki rosszul belőle.'

Sztem ne kerülgessük a megnevezéseket ilyen alkalomból, mint macska a forró kását, hanem nevezzük nevén a gyereket. Más: ha megtámadják és az illető védekezik, roppant elborult/elfogult sajtónak kell lennie, amelyik ilyen tálalásban hozza le az esetet.

2015. dec. 10. 17:06
 4/7 A kérdező kommentje:

igen többségben "c" emberekről van szó..bár akit megfejeltem ő pont egy német srác volt...igyekszem figyelmen kívül hagyni a beszólogatásokat /kóstolgatásokat,fenyegetőzéseket..de néha már egyszerűen annyira betelik a pohár,hogy visszaszólok és kiosztom őket mert nem lehet máshogy már elintézni..nekem is ez az aggályom,hogy jön felém késsel egy "c" én kicsavarom a kezéből és akkor rasszista vagyok--- volt olyan,hogy a táskámba nyúlkált egy nő de megéreztem ..először azthittem csak nekem dőlt valaki aztán látom a kézfeje már a táskámban ami előtte bevolt cipzározva...azonnal ráförmedtem,hogy mégis mit képzel magáról? erre ő "azzééé me én cigány vagyok???"...én meg megmondtam nem nem azért hanem mert lopsz és tagadni is kár nem hiszem hogy a laezárt táskába csak úgy belecsúszik valakinek a keze több másodpercre...de itt már én voltam a rasszista mert megvédtem jogosan a "vagyonom"

másik meg ha megtámadnak kb 3-4 emberrel tudok elbánni (feltéve ha fegyver nélküliek) de az a baj ,hogy még mindig én ütném meg a bokám

2015. dec. 10. 17:08
 5/7 anonim ***** válasza:

'A magyar törvények szerint neked ilyenkor meg kell várnod, amíg a rendőrök kiérnek, még akkor is, ha az beletelik akár órákba is, addig pedig hagynod kell, hogy azt tegyenek veled, amit akarnak, ha pedig fellépsz ellenük, akkor jön a büntetőeljárás, ahol a vád jogosulatlan erőszak alkalmazása (illetve ha cigarettás támad meg, akkor még rasszista indíttatás is) lehet, ha pedig közben meghalsz, akkor úgy jártál, kellett neked akkor és ott lenned ahol.'

És akkor a zűrös helyeken mindenki páncélozott járművekkel közlekedik, csak hogy ne essen baja? Nekem ez kissé meredeknek tűnik.

2015. dec. 10. 17:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Még valami: nem tudom elképzelni, a mi törvényeink azt írják elő, ne tégy semmit, mert ezt hatalmas baromságnak tartom. Lehet a médiában úgy ferdíteni a tényállást, hogy a végén fele sem lesz igaz, de attól nekem jogom van önvédelemhez.

Különben is, mi a helyzet a vérprofi harcművészekkel? Ők azért vannak olyan kondícióban, h elbánhatnak bizonyos számú támadóval.

Azokról nem is beszélve, akik képzettségük folytán egyszerű használati tárgyakat is képesek fegyverként alkalmazni.

Velük mi a helyzet?

Szummarum: ha tényleg ilyen lenne a törvény, igen sok ártatlan megtámadott kerülne rácsok mögé.

2015. dec. 10. 17:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha támadás ér, azt természetesen elháríthatod. Ha a támadód már nem lélegzik, izé, bocsánat, nem támad, akkor viszont neked is le kell állnod, mert az már nem önmagad védelme.
2015. dec. 10. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!