Ha 2014 októberében vásároltam egy autót Magyarországon ami már eleve Magyarorszái forgalomban volt rendezett magyar papírokkal-rendszámmal (kereskedésből vásároltam! ) és a nevemre vettem, miért nem kértek az okmányirodában vagyonszerzési illetéket?
Mikor átírattam eredetvizsa után a nevemre okmányirodában, csak új forgalmit, forgalomba visszahelyezést(ideiglenesen volt kivonva csak) és átírási költséget fizettem. Nem kértek ilyen néven tőlem pénzt hogy fizessek.
Most bajban vagyok ? Büntetésre számítsak hogy nem fizettem ki ?
Az autót egyébként már féléve eladtam és nincs most másik helyette.
"átírási költséget fizettem"
Kinek? Kb mennyit?
Okmányirodában fizettem ki temészetesen..mármint kaptam rózsaszín csekkeket ott és elmentem postára és ott befizettem ezeket, majd kaptam bizonylatokat róla.
Fizettem egyszer 6000ftot forgalmiért,
Egyszer 3000e ft körül forgalomba visszahelyezésért
Egyszer 72ezret átírásért!
Nekem nem mondták az okmányirodába hogy létezik ilyen adó és ki kell fizetni.. megkaptam az új forgalmit is és midnen rendben volt mikor igazoltattak.
"Egyszer 72ezret átírásért! "
Ebben benne van a vagyonszerzési illeték. A járgány teljesítménye és kora alapján kell fizetni, ha kb 100kw-os (+/- 20kW), azaz 110-150LE körüli, akkor teljesen reális, hogy ez az az összeg.
120kW-os motorral volt! Szerinted akkor kifizettem?
Elnézést, lehet 78ezer ft volt inkább... de lehet picivel több.. nem emlékszem már!
Biztos?:D
szóval az okmányiroda a kiállított csekkbe automatikusan beletette ezt az adót, ugye?:D
tehát nem külön kell befizetni a NAVnak, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!