Közösségi oldalakra kitehetnek a gyermekemről képeket a rokonok ha én nem adom beleegyezésemet? Védi a jog a kiskorú gyermekemet ebben az esetben?
Ez tényleg inkább intelligencia kérdése, mert ha belemegyünk a személyiségi jogokba, akkor valójában Te sem tehetnéd ki a képeit.
Kérd meg Őket, hogy vegyék le.
"akkor valójában Te sem tehetnéd ki a képeit. "
Szerintem meg de.
Mint ahogy az előttem levők mondták, hogy intelligencia kérdése az egész. Én azt javasolnám, hogy kedvesen és szépen kérd meg őket, hogy ne tegyék ki a beleegyezésed nélkül a gyereked fotóit. Ha kiakadnak ezen, mert nem értik, mi a probléma ezzel, akkor el kell mondanod, hogy ezzel megsérthetik a gyerek jogait.
Nyáron a neten és a magazinokban is voltak ilyen témák, hogy mit lehet kitenni a közösségi oldalra és mit nem, milyen jogokat sértenek meg, stb. Egy illető mondta, hogy nem tartja helyesnek, hogy az anyukák és a rokonok a gyerekek képeit teszik ki, mert ha a gyerek felnő, nem biztos, hogy örülne, ha mindenkinek mutogatnák a gyerekkori fotókat. Ez kb. olyan, mint amikor az anyukád mutogatja a barátnőinek a régi fotókat személyesen.
Te sem mondtad neki, kedves kérdező!
Amúgy én is megkérném, hogy vegyék le a képet, de nem mondanám, hogy azért, mert sértik a gyerek jogát. Egyszerűen csak nem szeretnéd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!