Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki feljelent úgy, hogy...

Ha valaki feljelent úgy, hogy nem tettem semmit, akkor milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés

Most reggel kaptam egyik ismerősömtől facebookon egy üzenetet, hogy szerinte feltörtem valamijét (facebook vagy valami hasonló lehet, nem tudom, nem mondta...), és hogy ezért most fel akar jelenteni.

A történethez hozzátartozik, hogy egy tanárnak üzemeltetek egy facebook fiókot, amit a fent említett feljelentést tevő ismerősöm ténylegesen feltört és csak nagy nehezen tudtam visszaszerezni felette az irányítást. Ez már 2 hete volt, volt is nagy veszekedés, stb, de én ezt lezártam, nem is foglalkoztam vele.

Erre ma kaptam, hogy szerinte én valami rosszat tettem ellene, és ezért most megy és feljelent. Azonban tényleg nem tettem ellene semmi rosszat, soha nem lennék képes senkinek sem keresztbe tenni, ráadásul nem is tudom, miről van szó.

Ha tényleg megteszi a feljelentést, milyen lépéseket tehetek?

2015. nov. 25. 12:40
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Az esetek 99.9%-ában a "fel foglak jelenteni"/"feljelentettelek" üres fenyegetés. Ha valaki valakit tényleg fel akar jelenteni, az a rendőrséggel veszi fel a kapcsolatot, nem az érintett személlyel. Az majd megkapja az idézést, hogy menjen be vallomást tenni.
2015. nov. 25. 12:42
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Tinicicaharc.

Írd vissza hogy te meg bepereled és holnap megy érte a bíró és börtönbe zárja.

2015. nov. 25. 12:50
 3/8 A kérdező kommentje:

23 évesek vagyunk mindketten... :D

Viszont komolyan érdekel, hogy ha megteszi a feljelentést, milyen válaszlépést tehetek. Mivel olyan pályán vagyok, ahol fontos a tiszta erkölcsi bizonyítvány, ezért nem szívesen csinálnék végig egy ilyen hercehurcát. Félni nem félek, mivel nincs mitől, nem tettem semmit, de fenének sincs kedves bíróságra meg még ki tudja, hova járkálni.

2015. nov. 25. 12:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az erkölcsi bizonyítványba nem kerül be semmi, ha jogerősen nem ítélnek el. Márpedig, ha nem csináltál semmit, akkor nem is fognak, szóval kár ezen kattogni. A hercehurca az még nem kerül bele az erkölcsibe...

A válaszlépés az lehet, hogy válaszolsz a rendőrség kérdéseire, ha kérdeznek. Ha bíróságig megy az ügy, akkor oda is kénytelen leszel bemenni. (Bár erősen kétlem, hogy ez így lenne.)

Ha végül nem ítélnek el, gondolkozhatsz a rágalmazás miatti feljelentésen.

2015. nov. 25. 13:24
 5/8 A kérdező kommentje:
Ítéletig biztos nem fogunk jutni, mert nem csináltam semmi, azt sem tudom, mi a baja... Akkor ez viszont azt jelenti, hogy már a rendőrségen is elkaszálhatják a feljelentést, ugye?
2015. nov. 25. 14:40
 6/8 anonim ***** válasza:
Természetesen igen. Nyilván nem megy minden pitiáner feljelentés tovább az ügyészségre, majd a bíróságra.
2015. nov. 25. 14:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, azért megnyugtató ezt olvasni.
2015. nov. 25. 15:53
 8/8 anonim válasza:
ha feljelent nem lesz gond viszont neked is jogod van rágalmazásért feljelenteni és polgári peres úton szopni fog utána meggondolja máskor kit jelent fel. Sose felejtsd el a jog oda-vissza is üt.
2015. nov. 28. 05:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!