Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elméleti kérdés! Mi történik...

Elméleti kérdés! Mi történik ha valaki kokain fogyasztás után autót vezet, balesetet okos, de szerencsére senki nem sérül meg?

Figyelt kérdés
És ha utána újra találnak nála drogot?
2015. nov. 21. 03:23
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Remelem kinyulik a balesetet okozo.
2015. nov. 21. 05:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Járművezetés bódult állapotban vétsége + kábítószer-birtoklás vétsége vagy bűntette (mennyiségtől függően).
2015. nov. 21. 07:19
 3/9 anonim válasza:
Ha senki sem sérül meg és elismeri hogy ő okozta, akkor nem kell rendőrt hívni, így sosem derül ki.
2015. nov. 21. 08:04
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha celeb vagy akkor sima ügy ha nem és intézkedés van akkor megszívod
2015. nov. 21. 08:38
 5/9 A kérdező kommentje:

Elméleti kérdés, válaszolók... Miért ne hívnának rendőrt? Ha látom, hogy akkora a pupillája, mint egy macskának, nyilván hívok rendőrt.

ha senkinek nem lett baja, akkor miért ölétek meg? Komolyan, miért nem más kategóriában irkáltok?

2015. nov. 21. 10:50
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha elméleti kérdést tettél fel, kezeld aszerint magad is.

A drogfogyasztás önmagában is törvénytelen, és büntetési tétele van. A bódult állapotban való vezetés ugyanúgy tilos, mint részeg állapotban való vezetés. Mindkettőt büntetik akkor is, ha balesetet sem okoz. A balesetnél a rendőrt azért célszerű (de nem kötelező) kihívni, mert a helyzetrögzítés sok később előjövő kellemetlenségtől mentesíthet.

Az alapkérdés az: hajlandó vagy-e betartani a törvényt, vagy sem. Ha igen, már a kérdés is hibás. Ennyire kell ismerned a törvényt.

2015. nov. 21. 11:43
 7/9 A kérdező kommentje:
A kérdés az lenne, hogy milyen következményekkel jár. Nyilván ha senki nem sérült meg, akkor egy 9-12 hónap felfüggesztettre tippelek mondjuk 1-2 évre. A jogi következményekre szerettem volna választ kapni. Tisztában vagyok velem, hogy nem szabálysértés, hanem bűncselekmény. De csak 9 hónapig tanultam jogot, fogalmam sincs, hogy működik.
2015. nov. 21. 11:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Én betartom a törvényt, nem iszom ha vezetek, nem vezetek ha iszom. Kábítószert pedig nem fogyasztok soha. Ez egy kérdés, hátha valaki tájékozottabb nálam.
2015. nov. 21. 12:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Ilyen értelemben a kérdés megválaszolhatatlan, mert nem mindegy, milyen mennyiségű drogot találnak még nálad.
2015. nov. 21. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!