Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Erre a kérdésre válaszolna...

Erre a kérdésre válaszolna nekem valaki? (tovább lent)

2015. nov. 19. 17:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Pont úgy van, ahogy ott leírták neked.
2015. nov. 19. 17:48
 2/7 anonim ***** válasza:
De hisz megadták a pontos választ az előző kérdésednél. Pont úgy van ahogy korábban leírták. Miért nem hiszed el?
2015. nov. 19. 18:04
 3/7 A kérdező kommentje:

Elítéltek, leültem az ítéletet. A perköltséget, meg a nyomozati költségeket (1,7 millió) a nyakamba varrták. Amíg ültem, meg amíg itthon dolgoztam vonták a 33%-át. Ugyanezt ha külföldön dolgozok akkor is meg tudják csinálni???

Itthon már 4 hónapja nem fizetem, és nem köröznek. Ez nem váltható át börtönre! Nem a rendőrségnek tartozok.

2015. nov. 19. 18:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hányszor kell még leírni, hogy felfogd, igen, Ausztriában is simán vonhatják majd a jövedelmedből.

A per- és nyomozati költséget pedig azért kell megfizetned, mivel miattad keletkeztek.

2015. nov. 19. 18:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Kösz szépen a válaszokat!
2015. nov. 19. 18:43
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem varrták a nyakadba a per költséget, hanem a törvény írja elő, hogy a per teljes költségét mindig a vesztes félnek kell megfizetnie. Ezzel nem veled toltak ki, hanem ez a törvény. Mindenki aki valaha is vesztet bírósági pert, annak költségeit is fizetnie kellett..A másik kérdésedre, hogy behajtható-e ha Ausztriában vagy bármely más Uniós országban dolgozol. Igen, behajtható. Mivel ez államadósság így többszöri figyelmeztetés, értesítés, telefon után ha nem reagálsz, nem fizetsz, elindítják a behajtási kérelmet ellened. Ez eltarthat 3 hónapig de akár 2-3 évig is. Ez azt jelenti, hogy lehet csak 3 hónapig türelmesek, de lehet 2-3 évig is reménykednek, hogy jelentkezel és fizetsz. Akármeddig tart is a késedelmi pótlékokkal az összeg gyarapodni fog. Ha bírósági kérelmet beadják, és a te nem reagálásod miatt megnyerik, akkor ezt az újabb per költségét is ráterhelik az adósságra. A következő lépés, hogy előbb Magyarországon keresnek, hogy hol dolgozol, hol élsz. Ha nem találnak akkor az uniós országoktól kérnek információt. Ha külföldön legyen az Ausztria te bejelentett munkaviszonnyal rendelkezel, ahol Tb-t, adót fizetsz akkor hamar megtalálnak. Így azonnal vonhatják is a béredből az adósságot.

Ezért nem érdemes kibújni az adósság alól..

2015. nov. 19. 21:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm #6-os, Te vagy az első, és egyetlen aki értelmes választ adott. Az az igazság, hogy nem kibújnék a kötelességem alól, csak szezonmunkára megyek szakácsként a hegyekbe egy síüdülőbe. Így el leszek szigetelve a "külvilágtól. Egész eddig fizettem, és kíváncsi voltam hogy mi történne,ha öt hat hónapig nem tudom fizetni. Amúgy van módom a halasztásra valamilyen formában?
2015. nov. 20. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!