Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen megoldást tudtok erre...

Milyen megoldást tudtok erre a problémára javasolni?

Figyelt kérdés

Adott egy utca, mely amúgy magánterület, viszont közforgalom előtt megnyitott. Ebben az utcában jelentős gyalogos és autós forgalom van, többek között több cég dolgozói is ezen az utcán járnak a munkahelyük és a buszmegálló között, mivel az önkormányzati úton több, mint egy kilométeres kerülő lenne.

Az adott utcában több, mint egy hónapja nincs közvilágítás, és sem az energiaszolgáltató, sem az Önkormányzat nem (tud)segít(eni) a problémát megoldani, ugyanis azzal hárítanak, hogy nem illetékesek, keressük meg az utca tulajdonosát, hogy javíttassa meg a közvilágítást. Sajnos fogalmunk sincs, kinek a tulajdona a terület amin az utca áthalad.

A gyalogosan járó dolgozók pedig félnek reggel és este a vaksötétben, félnek a támadástól, hogy balesetet szenvednek a sötétség miatt, és félnek, hogy mi lesz ha tél révén még hó és jég is lesz.

Milyen lehetőségünk van intézkedni, milyen módon tudjuk felkutatni a terület tulajdonosát és kérni a közvilágítás javíttatását? Nem vagyok jogász, de vélem, ha az ő tulajdonában van a terület és ott támadás/baleset történik azért ő, mint tulajdonos lesz a felelős.

2015. nov. 5. 19:11
 1/9 anonim ***** válasza:

A magánterületet lezárni és mindenki kerül majd a pitsába.

Azért az utosó mondatod nem hétköznapi öntudatról tanúskodik :))

2015. nov. 5. 19:49
 2/9 anonim ***** válasza:
Vannak legàlisan kapható önvédelmi eszkőzök.
2015. nov. 5. 19:52
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Magánterület, ha akarja kivilágítja, ha nem nem. A támadásért a támadó lesz a felelős, balesetért senki sem; a tulajdonos meg feljelenthet, hogy engedély nélkül mászkáltok a területén.
2015. nov. 5. 20:36
 4/9 anonim ***** válasza:
ZSEBLÁMPA. De azt hittem több eszetek van annál, hogy ezt itt kérdezzétek meg.
2015. nov. 5. 22:53
 5/9 anonim ***** válasza:

"Nem vagyok jogász, de vélem, ha az ő tulajdonában van a terület és ott támadás/baleset történik azért ő, mint tulajdonos lesz a felelős."

Ja persze. ha kinyitom a nagykapum te besétálsz és ott leütnek akkor természetesen az én kva anyámat.

2015. nov. 5. 23:01
 6/9 anonim ***** válasza:

"Sajnos fogalmunk sincs, kinek a tulajdona a terület amin az utca áthalad."

Földhivatal

"Milyen lehetőségünk van intézkedni"

Semmilyen, legfeljebb megkérheted.

Azért akad pár opció. Menjetek csoportosan, megvilágítva az utat, kerüljetek. Vagy vegyétek meg a területet/egyezzetek meg vele, hogy saját költségen fizetitek a terület kivilágítását (persze ez nyilván nem tetszik, de ezt akarjátok elérni a terület tulajdonosánál).

2015. nov. 6. 10:03
 7/9 anonim ***** válasza:
70%
Az nem közvilágítás, ha magánterületen van; s fizetni is kellene ám érte, ami nem olcsó mulatság.
2015. nov. 6. 14:30
 8/9 A kérdező kommentje:
Ennek a SOK OKOSNAK, ZSENINEK akik válaszoltak mond valami a KÖZFORGALOM ELŐTT MEGNYITOTT MAGÁNTERÜLET? Szerintem nem, mert csak annyira tellett, hogy kötekedjetek.
2015. nov. 6. 18:54
 9/9 anonim ***** válasza:
65%
Ha nem mondasz el valamit, azt nem tudjuk kiszopni az ujjunkból, bármennyire is pufogsz!
2015. nov. 7. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!