Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen alapon fog kirúgni egy...

Milyen alapon fog kirúgni egy cég ha munkaruha nélkül jelenek meg dolgozni miközben munkaruhát adni szerz szerint épp az ő dolga lenne?

Figyelt kérdés

Benne van a szerződésben hogy munkaruhát a cég ad. Nem ad, szarik bele. De ruha és bakancs nélkül meg nem léphetsz be a munkaterületre. Tehát mi a szitu? Veszed magadnak (bakancs acélbetétes 30.000 HUF pl) hogy dolgozhass.

Uis a helyi munkavédelmi előírás tiltja a munkaruha nélküli munkakezdést.

Na most azt találtam ki hogy egyik reggel pólóban meg melegítőben papucsban jelenek meg és nem leszek hajlandó felvenni a munkát munkaruha és cipő nélkül. Ott fogok állni és mondom majd: hol a ruhám-és lobogtatom a szerződést, jó hangos leszek ígérem hadd hallja az egész csarnok. Ennek hatására ki fognak rúgni.

Csak kérdés mi lesz a duma? Gondoljuk végig!

Azt nem mondhatják hogy jogellenes a munka fel nem vétele éppen hogy a lehető legjogszerűbb. Nekem nem csak jogom egyenesen kötelességem nem megfelelő feltételek esetén megtagadni a munkát!

Azt nem mondhatják hogy miért nem hoztam ruhát hiszen a szerz szerint a ruha a cég dolga csak ugye szarik bele és így spórol. De ezt nyilván hivatalosan nem ismerheti el.

De akkor mi lesz a kamu amivel kirúgnak majd?

Erre lennék kíváncsi.

(Miért vagyok ilyen bátor? Mert van új állás…) Csak attól félek nehogy elkapjon a gépszíj és pofán b***sszam a főnököt de úgy melós módra tisztességgel.

2015. okt. 21. 07:50
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Talalnak valamit, kifogast a legkonyebb gyartani... pl csokkent a megrendelesek szama, es igy nincs szukseg rad stb...

De nem lenne jobb bemennii hogy van masik melo te lelepnel?

2015. okt. 21. 08:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Esélyes, hogy a szerzodeskoteskor alá írtál egy munkaruha átvételi papírt is, így azt fogják mondani, hogy ők biztosítottak, te nem használtad. A biztonsági előírások megszegése, így a nem megfelelő munkaruhazat azonnali, fegyelmivel történő munkaviszony megszuntetesre jogosítja fel a munkáltatót. Te akár kártérítésre is kötelezhető leszel. Nem lenne egyszerűbb egy közös megegyezésés búcsú?
2015. okt. 21. 08:46
 3/7 A kérdező kommentje:

Esélyes, hogy a szerzodeskoteskor alá írtál egy munkaruha átvételi papírt is

nem írtam alá, ezt tudom biztosan. Ha mutatnak nekem ilyen papírt (ami nem kizárt) akkor azon kamu aláírás van-->> írásszakértő.

Ráadásul a szerz szerint a munkaruha félévente jár. Kb 2 éve vagyok itt= 4 szett munkaruhát kellett volna adniuk természetesen gondolom megfelelően adminolva (átvételi papírral)

És egyszerűbb lenne közös megegyezés? Egyszerűbb de sértené az önérzetem. Ezekkel még akkor se "közösködök" ha az nekem jó lenne. Ettől a mocsok cégtől még ajándék se kéne (mondjuk nem is kaptam soha se én se senki csak lopást lenyúlást ld kifizetetlen túlórák tömege)

2015. okt. 21. 08:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg hogy nem tudsz dolgozni menni mert nincs munkaruhád. Aztán vagy adnak vagy kirúgnak.
2015. okt. 21. 09:20
 5/7 kovpet ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz közös megegyezést, akkor mondj fel te, hivatkozva a cég szerződésszegésére, amit a munkaruha nem biztosításával tett.
2015. okt. 21. 10:16
 6/7 A kérdező kommentje:

hivatkozva a cég szerződésszegésére,

Lehet hivatkozni olyan szerződésszegésre ami kettő éve folyamatosan fennáll? Nem merülhet fel a kérdés hogy kettő év után miért csak most? És miért nem az elején?

2015. okt. 21. 11:08
 7/7 kovpet ***** válasza:
100%

Nem vagyok jogász, de miért ne lehetne? Fennáll a szerződésszegés? Fennáll. Akkor annyi.

És hogy miért csak most lépsz? Mert most szántad el magad, ehhez senkinek nincs köze, nem kötelességed felmondani, ha nem teljesít a másik fél.

2015. okt. 21. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!