Gyermekjóléti alapellátásba vett gyermek másik szülőnél való elhelyezése?
Gyermekem 9 éves, édesanyjával nem voltunk házasok, gyermekünk elhelyezéséről papíron nem állapodtunk meg, így, mint kiderült, közös szülői felügyeleti jogunk van.Én ezt nem tudtam, míg a gyámhivatalban nem szembesítettek vele, illetve még sok egyéb dologgal...Történt ugyanis, hogy idén augusztusban bejelentést tettem a gyámhivatalnál, mert már nem bírtam továbbra elviselni, hogy gyermekem állandóan koszos, büdös ruhákban jár, állandóan tetves a haja, az édesanyját érő otthoni bántalmazások miatt szorong. A gyámhivatal felvette a bejelentést, értesítette a gyermekjóléti szolgálatot, 2 napon belül már környezettanulmányt végeztek. A gyermekjólétisek elmondták, hogy katasztrofális állapotok uralkodnak a lakásban, ahol élnek, de adtak nekik 30 napot és egy listát arról, miket kell rendbe hozniuk(bútorok, padló cseréje, festés, burkolás, takarítás, stb.)Nekem azt mondták, türelmesen várjak.Vártam. Ezek mellett azt az információt adták, hogy védelembe vették az ott élő gyermekeket(nem hiszem, hogy félreértettem)Ezek után személyesen és telefonon folyamatosan tartom a kapcsolatot a gyermekjólétivel, de mivel anyuka megharagudott rám, 2,5 hónapja akadályozza, hogy gyermekemet lássam, a jólétis csak széttárja a kezét "ő nem tud mit tenni". Kiderült, hogy a 30 napos határidőt nem tartották, de ezt-azt elkezdtek, így "együttműködőek".Kiderült, hogy az eddigiekkel ellentétben csak alapellátásba vették gyermekem, mostmár hetente pszichológiai beszélgetésekre kell járnia anyukájával együtt a szolgálathoz, segítő célzattal. Kiderült, hogy a családon belüli bántalmazást nem is vizsgálják...miért?Kiderült, hogy gyermekem hónapok óta az anyukája nélkül a nagymamáéknál lakott, őt csak hétvégente látta-vasárnap (jelzem, ezen a helyen történt a környezettanulmány, azóta anyuka is ide költözött a többi gyerekkel) Nos, ebben a háztartásban így 9 gyermek és 5 felnőtt él.
Sóval, értem én, hogy a gyermekjóléti szolgálatnak mi a feladata, de ha ezt látják, tudják, miért nem emelik ki valamilyen módon?Miért csak széttárt kezekbe ütközök?Mit tudok tenni? (Bíróságra nem adom be a gyermekelhelyezésit egy darabig, mert azzal elveszítem a gyámhatóság arra irányuló, talán megvalósítható segítségét, hogy iskolába átírathassam anyuka nélkül a gyereket, amivel egyidejűleg a lakcíme is változna és végre megszűnne az egész...de mikor tesznek valamit??)Egyáltalán, a gyámhivatal mikor tud dönteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!