Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nekem mikor jár le a röghöz...

Nekem mikor jár le a röghöz kötöttségem? Nem vagyok jártas a jogban, ezért kérdezném tőletek. Mivel elég bonyolult, ezért részletek leljebb.

Figyelt kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy az én esetemben mikor jár le a röghöz kötöttség. Azaz mikortól vagyok szabad.

2009-2010-es tanévben kezdtem költségtérítésesként. Jól tanultam, ezért utána négy fél évig voltam államilag támogatott, és ösztöndíjas.

Utána túlfutó hallgatóként két fél évig voltam szintén költségtérítéses.

A BA során négy fél évig voltam ANA-n. AZ MA-ból csak egy fél évet végeztem el, de aztán abbahagytam. Így összesen 29 hónapig voltam állilag támogatott.

A BA és MA között dolgoztam, de eddig összesen 14 igazolt munkahónapom van. Mivel OKJ-t is kellett végeznem, és az egyik munkahelyemen nem jelentettek be a próbaidő alatt.

Azt kérdezném, hogy nekem meddig van időm ledolgozni ezt az időszakot, és mikortól köteleznek arra, hogy fizessek?

2015. okt. 9. 21:28
 1/4 anonim ***** válasza:
A röghöz kötöttség a feudalizmus végével megszűnt. A hitel visszafizetését viszont a szerződéseid szabályozzák. Ott le van írva, mit mikorra kell kifizetned, és mi történik, ha nem fizetsz.
2015. okt. 10. 08:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Még 15 hónapod van hátra, mert azt az időszakot kell ledolgoznod itthon, amit állami ösztöndíjon töltöttél.

Az időt pedig bőven mérik, most nem tudom, hogy az egyetem abbahagyása után tényleg 20 éved van-e rá.

2015. okt. 10. 22:13
 3/4 anonim ***** válasza:

Ja, mert az adófizetők pénzén tanulni ingyen, az oké, de amikor neked is kéne valamit cserébe tenni az országért, az már büdös, mi? Ehelyett kitanított téged az ország, te meg húznál el hálából és még te vagy felháborodva...

De utálom az ilyen semmirekellő embereket... Bár nem tudom, hogy valóban így gondolod-e, de aki ezt az idióta "röghöz kötés" kifejezést használja, azokról nekem mindig az ilyen senkiházi, ingyenélő, semmirekellő "egyetemisták" jutnak eszembe, akik 10 évig fejil az államot ingyen, azután meg fel vannak háborodva, hogy az állam akar is valamit cserébe...

2015. okt. 11. 13:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Sfadn: Ja igen, nem írtam le, de most írom: BUNKÓK KÍMÉLJENEK!!!
2015. okt. 11. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!