Mi kell egy rendőrségi fegyvertartási engedélyhez?
Köszönöm! végre egy rendes válasz!
És mennyibe kerülne az engedély, és a vadászvizsga ha már szóba hoztad?
Ma már megvolt a trollkodás, jöjjön némi érdemi információ.
Vadászvizsgát az a magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar és nem magyar állampolgár tehet, aki a 17. életévét betöltötte és részt vett vadászvizsgát megelőző kötelező tanfolyamon. (A regisztrált tanfolyamszervezők listája megtalálható a NÉBIH, az OMVK központi és területi szervezetei honlapján.)
A tanfolyam elvégzéséről a jelölt igazolást kap. Az igazolás birtokában a jelölt két éven belül bármikor jelentkezhet vizsgára.
A vadászvizsga díja egységesen 20.000 Ft, mely tartalmazza az elméleti és a gyakorlati vizsga költségeit is.
A tanfolyam az húzós, 100 fölött van bőven. Ha mindez megvan, akkor még ezek vannak vissza:
-orvosi
-pszichológia
-fegyverszekrény
-veszel fegyvert
-első lőfegyver megszerzésekor 6ezer
Üdv. Egy vadász.
Valóban, a vadászati jellegű engedély megszerzése viszonylag húzós összeg és elég sokáig tart. De utána tizenpárezer forintból meg lehet úszni évente az engedély megtartását.
Azt tudnod kell hogy vadász célú engedéllyel nem tarthatsz:
-rövid lőfegyvert, (pisztolyt)
-öntöltő (félautomata) golyós puskát, csak egylövetűt vagy ismétlőt
-sörétes puskából tarthatsz öntöltőt, de az adogatószerkezet kapacitását le kell redukálni kettőre.
Köszönöm a válaszokat!
Én csak egy glockra gondoltam és egy távcsövesre(igen, ennyire kezdő vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!