Az alkohol nevű kábítószer mért legális?
Mert az európai kultúrkörben az alkoholnak évezredek óta van hagyománya, így meg se fordult senki fejében hogy illegálissá tegyük.
Amúgy kérdező: ennyi erővel... Ha az egyik rossz legális, miért kéne a másik rossznak is legálisnak lennie?
# 11
Na ez az!
Mert csillagászati összegeket fektettek bele.
Meg egy kicsit butítani is kell a népet, tudod már... legyen kinek bemagyarázni, hogy szavazz erre mert ez az isten, amazok meg a sátánok (nem hiába megy az elmerombolás a TV-ben is pl. éjjel-nappal kukapest, valótlan világ, barmok közt stb.)
Amúgy nem betiltani kellene, mert akkor létrejönne az "alkohol-maffia" mint Al Capone-éknél.
Elég lenne ha erős szigorításokat hoznának, nem adnák ki mindenkinek, egy évben X mennyiséget vehet valaki, iskolák közelében tilos lenne árulni, na meg a prevenció stb. stb. De a legfőbb dolog lenne ha végre valahára befejeznénk az alkoholozás népszerűsítését, nem azt mondanánk: "Menő beb.szni hétvégén, öt litert ittam meg, én vagyok a király" hanem a reális képet kellene kitárni: "pusztítottam a májam, rontottam az agyam működését, mosták a gyomrom egy erős méreg miatt, hússzor nagyobb esélyem lett volna karambolozni, egy kutyánál is butábban viselkedtem..."
# 14
Fű ugyan ez!
Hollandiában több milliárdos adó bevétet hoz az országnak.
AZ alkohol nem kábítószer, a kábítószer egy jogi fogalom, ami bizonyos tiltott szereket foglal magában.
Abban viszont igazad van kérdező, hogy nem reális, hogy egy olyan drogot, mint az alkoholt bárki megvehet, egy olyanért, mint a fű viszont elvisz a rendőr. Ha akkora hagyománya van az alkohol fogyasztásnak, akkor miért van rengeteg alkoholbeteg az országban? Hagyománya van az alkoholnak, viszont kultúrája nincs. Azt kéne belátni végre a társadalom nagy részének, hogy álszentség egy szert betiltani, egy másikat, pedig legálissá tenni, nem a szerek teszik tönkre az embereket, hanem az emberek teszik tönkre magukat a szerekkel, mert mondjuk nem tudják elviselni a silány életüket.
# 18
Ez nem igaz mivel a fű és az LSD nem okoz fizikai függőséget!
"Azért az alkohol jóval kevésbé addiktív, mint sok más kábszer... Másfelől van egy társadalmi oldal is, amit írtak már."
Ez nem igaz!
Az alkohol és a dohány még az amfetaminoknál is addiktívabb, majdnem olyan addikívak, mint a kokain.
Itt a hivatalos egészségügyileg kidolgozott táblázat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!