Hogyan hatalmazhatok meg másik ügyvédet?
Néhány variáció:
1. Írsz egy meghatalmazást két tanú előtt otthon, és elküldöd az ügyvédnek postán, aki beküldi azt a bíróságnak.
2. Az ügyvéd küld egy meghatalmazás-mintát, te írod alá és küldöd be.
3. Elküldöd valamelyik hozzátartozód az ügyvédhez, ő bármiféle külön papír nélkül meghatalmazhat védőt a részedre.
4. Az ügyvédet hívod el magadhoz (ha megfizeted, biztos megteszi), és úgy írsz alá.
5. Kéred a hatóságot, hgy egyszeri alkalomra, ügyvéd meghatalmazása és tanácskozás céljából oldja fel a lakhelyelhagyási tilalmat, és az engedély birtokában elutazol te.
Remélem, találsz közöttük használhatót.
Szerintem te először MEGBÍZNI akarod. A meghatalmazás ezután következik.
Az első lépés a megbízás, vagyis, amikor megbeszéled az ügyvéddel az ügyeket, megállapodtok a feltételekben, és megkötitek erre a szerződést. Enélkül hiába küldesz bárkinek egy meghatalmazást (ráadásul, az így nem is lenne ügyvédi meghatalmazás!! Ügyvédnek olyan kell, nem "sima"), nem fog vele csinálni semmit.
Telefonon vedd fel az ügyvéddel a kapcsolatot, kérdezd meg, vállal-e így, és ha igen, akkor tudsz kérni elvileg a rendőrségtől/bíróságtól engedélyt azért, hogy elmenj az ügyvédhez.
#2! Gratuálok, annyit és is tudok, hogy az ügyvéd és az ügyfél között megbízási jogviszony van, ami alapján hatalmazza meg az ügyfél az ügyvédet a képviseletével. Azt azért adottnak vettem, hogy a kérdező nemcsak kinéz egy ügyvédet tőle 200 km-re a névsorból, és vakon küld neki egy meghatalmazást, hanem a megbízás feltételeit már lebeszélte, a kérdés kifejezetten a meghatalmazás technikai lehetőségeire vonatkozott.
Azt meg nyugodtan megteheti bármelyik módon, amit írtam. Ezt a mondatot sajnos nem tudtam értelmezni: "ügyvédnek olyan kell, nem "sima". Esetleg a papírt, amire írta a meghatalmazást, egy kicsit gyűrje össze?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!