Az új korány rendet teremt a bíróságok területén is?
Gondolok itt az évekig elhúzódó, hosszadalmas perekre, melyek rövid idő alatt rendezhetőek lennének.
Gondolok a megvesztegethető bírókra.
elsőnek:
Teljesen igazad van, de sajnos nem úgy működnek, ahogy egy demokráciában kellene. Egyedül az Alkotmánybíróságot tartom függetlennek.
utolsónak:
Ismerőeseim körében hallottam, hogy 2-3 évig elhúzódnak a válóperek, munkaügyi perek is évekig tartanak, a hírekben pedig már több alkalommal is elhangzott, hogy megvesztegették a bírót. Utoljára egy bírónőt (sajnos a cikket nem találom) függesztettek fel hasonló eset miatt.
Egyébként ezt is olvashatod:
na én avgyok aki visszakérdezett.
szal, azt mindenki tudja, hogy a perek évekis elhúzódnak. de ennek pl válóper esetében lehet az is az oka, hogy felek nem tudnak megállapodni, az ügyédek kitapossák egymás belét stb stb..
faterom ügyész. én már láttam méter magasan feltornyozott aktahegyeket a bíróság folyosóin (nem az idodákban, hanem a folyosón) ezért írtam, hogy ezeknek az okai nem olyan egyszerűek mint sokan hiszik.
a cikk 2004es. és persze vannak korrupt bírók, de szerintem ez nagyon ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!