Város területén sátorozni szabad?
"Magyar ember magyar földön ott ver sátrat ahol akar."
HA pl szlovák lennék akkor nem verhetek sátrat?
köszi eddig a válaszokat!
16:10-nek: akkor beköltözök Julika néni kertjébe egy szó nélkül, és ha beszól, hogy mit keresek én a kertjében lelövöm egy visszacsapó reflexíjjal.
"HA pl szlovák lennék akkor nem verhetek sátrat?"
De. Szlovákiában.
"visszacsapó reflexíjjal"
Szerintem nagyon ne erőlködj olyan szavakkal melynek nem vagy tisztában a jelentésével, mert még a végén feltalálod a kövér FAT -et.
Jaaaj, már...
A 2. válaszadó közelítette meg a legnormálisabban a dolgot. Jogszabályok!!!
Azok alapján pedig most, előre le merném fogadni, hogy nem verhetsz sátrat sem parkolóban, sem parkban.
Ugyanis általában ezek közterületek, amelyeket kizárólag rendeltetésszerűen szabad használni. Azaz a parkolót parkolásra, a parkot pl. sétára /vagy folytathatnám: az úttestet autós közlekedésre, a járdát gyalogosként, stb./
A rendeltetéstől eltérő használathoz általában előzetesen engedélyt kell kérni a helyi polgármesteri hivataltól. Ők a kérelem alapján vagy megadják az engedélyt, vagy nem. Utóbbi a valószínűbb.
Engedély hiányában a rendőr először is összepakoltathatja a cuccokat, és felszólíthat, hogy szíveskedjetek eltávozni onnan. Ez éjfél körül vagy hajnalban bizonyára nagyon kellemes szórakozás...
Másodszor esetleg még fel is jelenthet szabálysértésért, ill. megbüntethet, ezt nem tudom pontosan.
Persze függ a helyszíntől is, van, ahol esetleg engedékenyebbek, de mindenképp érdeklődj előzetesen az illetékes önkormányzatnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!