Milyen büntetésre számithatok?
A történet röviden a következő:
Három hónappal ezelőtt a barátaimnál a sajátom, és az egyik barátom születésnapját közösen tartottuk. Két napos bulizás lett belőle. Vasárnap délig ittam a kocsmában,már egyedül voltam, a pincérnővel beszélgettem, berugtam...
Következő emlékem, hogy a pszihiátrián vagyok lekötözve. Később a rendőrök elmondták, h a barátaim utcájában, csak 5 házzal távolabb, átmásztam a keritésen, es a dátsó ajtón dörömböltem egy ott talált vascsővel, h engedjenek be. Nem volt otthon senki, a szomszédok hivták ki a rendőröket.
Gyorsitott eljárásban folytatták a nyomozást, elküldtek pszihiáterhez, ott kiderült, h normális vagyok. Két hónap elteltével lezárták a nyomozást, és átadták az ügyészségnek, azt mondták, hogy birságra számithatok, de semmi többet nem tudok, nem mondták, h milyen összegre, és mikor kell számitanom... Ötletek? 24/f
Visszamész a pszichiátriára és elmondod, hogy elmebeteg vagy, aztán eljátszod a gyogyóst, hogy téveszméid vannak meg skizofrén vagy és semmit sem fogsz kapni !
Kapsz pár gyógyszert, ami alkohollal igazi drog. Jársz pár kezelésre, majd szépen rendbejösz :D
Úgy hogy 100 ezer forint szinte megfiezthetetlen egy hajléktalanak, de zsebből fizeti egy milliomos.
A pénzbüntetést úgy szabja ki a bíróság, hogy megállapítja a pénzbüntetés napi tételinek számát és az egy napi tétel összegét. A kettő szorzata a pénzbüntetés.
A napi tételek száma függ a cselekmény súlyától, az előéletedtől, a bűnösség fokától stb., az egy napi tétel összege pedig a vagyoni-jövedelemi viszonyaidtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!