Van olyan torveny ami kotelezz arra, hogy tisztessegesen, becsuletesen eljek? Marmint ugy altalanossagban van olyan torveny ami ezt konkretan kimondja?
Pont ellenkezőleg, ezeket a dolgokat baromi nehéz jogilag definiálni, és ezek még csak egyszerűbb dolgok. Mi a lopás? Ha a szomszéd fájának az ága átlóg és leszedem a barackot az lopás? Ha megyek a boltban a kosárral és a pénztáros félre nézi és 2 helyett csak 1-et számol, akkor perelhetnek hogy én loptam, mert szólnom kellett volna hogy az 2? Ha valaki eldobja a csokipapírt az utcán és én felszedem és kidobom, utána perelhet, hogy elloptam a csokipapírt, amit csak ideiglenesen lerakott oda?
Másrészt meg a jog definiálhat bármit, hogy "mondjuk tilos a papíros szelektív hulladékgyűjtőbe papíron kívül mást dobni." És ha én kidobok egy karton csomagolódobozt, amin van egy áttetsző fólia, akkor én büntethető vagyok? Másrészt hogy ellenőrzik, ki, milyen eljárással?
A jog egy marhára bonyolult dolog, és nagyon nehéz a társadalmat jogokkal beszabályozni, hogy annak értelme is legyen. Nem úgy működik mint Visual Studióban egy C sharp program.
Biblia - Tíz parancsolat!
Elhiszitek, hogy könnyebb lenne a világban a mindennapok megélése, hacsak törekednének erek betartására az emberek? Manapság azt sem tudják már, mi ez. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!