Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magánvádas eljárásokban...

Magánvádas eljárásokban kötelező a vádlottnak megjelenni?

Figyelt kérdés

Mert magam se értek semmit, néha a bíróság is azt írja, hogy nem, aztán a következő idézésben meg azt, hogy hű de összedől a világ és így elővezetés meg amúgy és szal kötelező, akkor most mi az igazság?

(becsületsértés, rágalmazás)

2015. szept. 21. 10:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Hanyagoljuk már ezt a baromságot, hogy a bíró a haverja. Nem fog bizonyítékokkal ellentétes döntést hozni, főleg nem egy szaros rágalmazási ügyben.

Egyszerűen, mondtál becsület csorbítására alkalmas kifejezést vagy sem? Ha igen, és bizonyítani is tudja, akkor értelemszerűen büntetni fognak. Lényegtelen, hogy haverja-e.

Egyetlen esélyed (ügy konkrét ismerete nélkül), hogy ezt nem másvalakinek mondtad, így ez nem bűncselekmény, csak szabálysértés. De bűncselekmény miatt is csupán megrovás, vagy próbára bocsátásra számíthatnál, legfeljebb a kiszabható legkisebb pénzbüntetés.

2015. szept. 22. 09:20
 12/13 A kérdező kommentje:
hát te nagyon nem ismered a magyar bíróságokat. nemrég pontosan olyan ítélet született ami pontosan a benyújtott okirat ellenkezőjét írja le az ítéletben, mintha nem is látták volna. szal nemtom hol élsz, ne haragudj, nem sértés, csak sztem nem Maon ..
2015. szept. 22. 20:03
 13/13 A kérdező kommentje:

de amúgy bocs, jogilag se értem, miket beszélsz .... milyen szabsértés? magánindítványos bcs!

és tuti nem jogász vagy, mert ne vicceljünk már ha nem másnak mondtam volna, akkor eleve rágalmazás se lenne, hanem pl becsületsértés ....

2015. szept. 22. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!