Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egyetértenél a kutyatartás...

Egyetértenél a kutyatartás betiltásával?

Figyelt kérdés
A kutyák bepiszkítják a közterületet, és mindenkit ész nélkül megugatnak. Jobb esetben pedig a gazdi egy csinos kis nejlonzacsival a kezében grasszál. Lehet, hogy hülye ötlet, de én bizony betiltanám.

2015. szept. 19. 19:27
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%

Nem, bár nem szeretem a kutyákat. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy csak azért, mert én nem szeretem őket, nem várhatom el, hogy betiltsák. Más meg nem szereti például a teknősöket - nekem négy is van belőlük, és imádom őket.

Mindenkinek joga van úgy élni, ahogy akar, mindaddig, amíg ezzel nem zavar másokat.

És a kulcs itt van: sok kutyás nem neveli meg a kedvencét, és ezért azok egész nap ugatnak/harapnak/piszkítanak... bármi, ami idegesítő és/vagy rossz. Na, az ilyet viszont igenis szabályozni kellene.

Ez persze nemcsak a kutyatartásra, hanem mindenre igaz, csak most azért ezt írom, mert a kérdés erről szól.

Tanuljunk meg úgy egymás mellett élni, hogy mindenki tehesse (normális keretek között), amit akar, viszont ezzel ne zavarjon másokat.

2015. szept. 19. 21:53
 12/26 anonim ***** válasza:
93%
Téged betiltani hasznosabb lenne! :D
2015. szept. 19. 22:17
 13/26 anonim ***** válasza:
31%
Akkor engedélyezném ha minden lakó a 100m-es környezetben hozzájárul. Mi is minden éjjel ezeket a dögöket hallgatjuk.
2015. szept. 19. 22:37
 14/26 anonim ***** válasza:
93%
A magadfajtát tiltanám be. Ha nem tetszik a társadalom, költözz tanyára, ott nem lesz kiben kivetnivalót keresned.
2015. szept. 19. 22:40
 15/26 anonim ***** válasza:
92%

Sajnálom, de a kutyák már pár ezer éve az emberekhez "kapcsolódtak". Ennyi erővel betilthatnánk az autókat is, mert bár van hasznuk, szennyezik a környezetet, büdösek, folyton "vrummognak" és hangosak.

Egyre fontosabb egy jó házőrző a mai világban, továbbá rengeteg szeretetet adnak át az embereknek. Egy jól nevelt kutya, az életed során mindenkinél hűségesebb és szeretőbb társad lesz. Nagyon sok depressziós embernek rengeteget segítenek. Emlékszem, mikor egy depresszióval küszködő barátomnak megmérgezte a kutyáját valami féreg, valószínűleg csak mert nem szerette a kutyákat és azt, hogy néha ugatott. Az elkövetkező hetekben féltünk, nehogy valami ostobaságot csináljon.

A kutyatartást szigorítanám, mert mint sokan, én is találkoztam rosszul nevelt kutyákkal, de azt, hogy betiltsuk őket, kész őrültségnek tartanám.

2015. szept. 20. 00:35
 16/26 anonim ***** válasza:
83%
Téged kéne inkább kitiltani a bolygóról is, ilyen hülyéknek nem itt a helyük.
2015. szept. 20. 01:07
 17/26 anonim ***** válasza:
85%

Ja, nehogy már legyenek vakvezető, terápiás, segítő, rendőr, nyomkövető, bombakereső, mentő, kereső, rohamjelző, rákkiszagoló, stresszoldó stb. kutyák.

Neked nem tetszenek, de másnak nagyon jó hatással vannak az egészségére.

2015. szept. 20. 11:44
 18/26 anonim válasza:
79%
Hülye,elmebeteg,phszihopaták ! Igen,rengeteg rossz gazda van,de rengeteg jó is.A kutyák segítik az embert Pl.:vakvezető kutya,mentő kutya,olyanok akik a kórházba mennek boldogítani a beteg embereket,időseknek,fiataloknak egyaránt társaság,és még sorolhatnám,ezek után gondold újra a kérdést kedves kérdező !
2015. szept. 20. 12:19
 19/26 A kérdező kommentje:
Ezek a segítő kutyák maradhatnának, hülyék.
2015. szept. 20. 15:20
 20/26 anonim ***** válasza:
92%
Akkor tulajdonképpen nem is tiltatnád be a kutyatartást, hisz a stresszoldó kutyák is maradhatnak, s a kutyások leginkább ezért tartanak kutyát, hogy ne legyenek magányosak, várja valaki őket haza, legyen kivel sétálgatni, túrázni, simogatásuk csökkentse a vérnyomásukat stb.
2015. szept. 20. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!